skip to Main Content
Menu
page

Training communicatiestijlen

Goed communiceren is enorm belangrijk, maar het is niet altijd makkelijk. Kost het voeren van moeilijke gesprekken je bijvoorbeeld veel energie of wil je jouw communicatie beter aansluiten op jouw gesprekspartners? Dan is een training communicatiestijlen zeker iets voor jou.

Voor wie is de training communicatiestijlen geschikt?

Je wilt mensen zo goed mogelijk te woord staan. Of je nu een collega wilt helpen, een adviesgesprek voert of een vraag van een klant afhandelt. Je hebt niet altijd grip op hoe een gesprek verloopt. Iemand kan anders reageren dan dat je had verwacht of je ervaart geen klik met elkaar. Dit maakt dat een gesprek niet lekker loopt en niet het gewenst resultaat oplevert. Beter aansluiten bij je gesprekspartner helpt je het beste uit een gesprek te halen. Je kunt makkelijker zorgen dat beide partijen tevreden zijn. Deze training is dan ook geschikt voor iedereen die zijn of haar gesprekken wil verbeteren. Of je gesprekspartners nu collega’s, klanten of leidinggevenden zijn, wij staan voor je klaar. Een cursus communicatiestijlen is bijvoorbeeld ook zeker een goede optie voor een teamdag.

De werkwijze van onze cursus communicatiestijlen

Dit is een incompanytraining vanaf 3 personen. Vooraf aan de training is er een intake met de trainer en maakt iedere deelnemer een test om de eigen voorkeursstijl te ontdekken. Verder worden per deelnemer een aantal lastige praktijksituaties geïnventariseerd. Tijdens de trainingsdag zelf is er veel ruimte en aandacht voor het oefenen van de persoonlijke situaties. De werkvormen zijn zeer afwisselend: theorie, praktijk- en groepsopdrachten en discussies. Je leert vooral door te doen en van de persoonlijke feedback tijdens de verschillende oefeningen en opdrachten.

Inhoud van de training communicatiestijlen

 • Kennismaking
 • Powersessie communicatie
 • Volgen en sturen
  • mensgericht of taakgericht
  • introvert of extravert
 • Communicatie stijlen
  • Stijlen herkennen
  • Eigen voorkeursstijl
  • Aansluiten bij de ander
 • Omgaan met weerstand
  • Stap uit je irritatie
 • Aan de slag
  • Oefenen van lastige situaties uit eigen praktijk
 • Maak je eigen communicatieplan

Wat leer je tijdens de cursus communicatiestijlen?

Je gespreksresultaten zijn voor een groot deel afhankelijk van je communicatieve vaardigheden. Met de juiste gesprekstechnieken breng je jouw communicatieve vaardigheden naar een hoger niveau en krijg je meer gedaan. Tijdens de training communicatiestijlen krijg je tips, tools en feedback om deze gesprekstechnieken te verbeteren. Je leert welke communicatiestijlen je kunt inzetten en hoe je goed aansluit bij de belevingswereld van de ander. Verder leer je ook de voor- en nadelen van jouw voorkeursstijl te kennen en weet na deze cursus communicatiestijlen hoe je met die voor- en nadelen omgaat. Door je stijl aan te passen werk je sneller naar je doel toe.

Volg onze cursus communicatiestijlen!

Kun jij bij sommige gesprekken wel wat extra houvast gebruiken? Het is dan belangrijk dat je goed leert te communiceren en met onze training communicatiestijlen leer je verschillende communicatietechnieken kennen. Met deze technieken kun je echt verder en kun jij een gesprek altijd in goede banen leiden. Wil je meer weten over deze training communicatiestijlen of wil je je graag aanmelden? Neem dan even contact met ons op!

Klantervaringen

een zeer nuttige training gevolgd bij SPOTLIGHT die door gebruik van vele praktijk voorbeelden perfect aansluit bij mijn vakgebied. In plaats van ontzettend veel theoretische voorbeelden kreeg ik de mogelijkheid om persoonlijke cases in te brengen die bij de praktijk aansluiten. Ik heb een zeer leerzame cursus gevolgd, gegeven door een zeer vaardige trainer... Spotlight bedankt!!!

Dimitri Louwiesse

Hele zinvolle training , erg fijn dat dat deze cursus gegeven wordt in hele kleine groepjes van maximaal 3 cursisten waar door er voor iedereen veel tijd was voor persoonlijke begeleiding. Stress management sluit perfect aan op mijn werk situatie als zorg manager, ik ben er door deze cursus achter gekomen wat voor negatieve invloed stress veroorzaakt door mijzelf en wat voor invloed dit heeft op mezelf en andere collega’s in mijn werk omgeving…… en beter nog wat ik er aan kan doen om stress volle situaties te vermijden waardoor er veel meer rust komt voor iedereen die zicht in mijn werk omgeving bevind. De rust die ik door de cursus stress management persoonlijk ervaar is een verademing , ik had nooit gedacht dat stress zoveel invloed op mijn persoonlijke werk en mijn collega’s kon hebben. Spotlight bedankt voor de begeleiding in deze cursus, gegeven door een vakkundige trainer die de rust zelve is !!!!

Sacha Butler - Eerste medewerker zorg IG

Door de theorie aan de praktijk te koppelen werd het een praktische training. Ik doorzie beter wat er gebeurd en kan daarom inspelen. Ik heb nu vaker een goed gevoel en ben erg tevreden met het resultaat van deze training.

Corrie Bekkers - Schoonheidsspecialiste

Theorie en praktijk worden meteen gekoppeld. Fijn om de theorie al van tevoren te ontvangen. Het werken met de camera was heel leerzaam en zorgde voor goede leermomenten. Zeker een aanrader.

Ilse Janssens - Teamleider

Zeer waardevolle dag. Veel inzicht gekregen in mezelf en waar ik aan moet werken om mijn doel te bereiken. Dit wordt helder stap voor stap uitgelegd. Het is veel informatie in 1 dag. Dus je moet er helemaal bij zijn met je gedachten om alles te kunnen absorberen. Je krijgt oefeningen mee in de vorm van LSD. Luisteren samenvatten doorvragen met alledaagse verhalen en om hier beter in te worden zal je dit dagelijks moeten oefenen.

Cenk Kilic - Student

Deze training was simpelweg geweldig. Veel interactie, een goede opbouw en ik voelde mij direct op mijn gemak. Cynthia is zeer toegankelijk en kan heel snel inschatten wat de zwakke punten zijn van de cusrsist zodat ze de training inhoud kan aanpassen aan de behoefte van de persoon. Dit maakt de training levend en leuk. Ik had zeker niet verwacht dat ik zo veel over mijzelf zou leren en zo snel een compleet nieuw inzicht zou krijgen over het trainingsonderwerp. Cynthia heeft mij veel motivatie en zelfvertrouwen weten te geven en dat was zeker boven mijn verwachting. De locatie was ook aangenaam en van alle gemakken voorzien. Al met al een ware aanrader!

Estelle Mulder - Business Development Manager Benelux

Prima training. De groep was klein (drie deelnemers), waardoor er veel ruimte was voor individuele leerdoelen (maatwerk), eigen praktijkvoorbeelden en interactie/discussie van/tussen de deelnemers. De hand-out (theorie) was duidelijk en werd vooraf per e-mail verstrekt (prettig i.v.m. voorbereiding). De nadruk ligt in de training op ‘het doen’, d.w.z. oefenen, bijvoorbeeld hoe feedback te geven, hoe te volgen dan wel te sturen. Cynthia is een vriendelijk persoon, open, kordaat, consequent en houd je, op een aangename wijze, een spiegel voor. Nu het geleerde in de praktijk toepassen!

Barry Scheepbouwer - Controller & Teamleider

Ik heb een leerzame dag meegemaakt! De groep was klein (drie deelnemers), waardoor er veel ruimte was voor individuele leerdoelen. Geschikt voor iedereen die te maken heeft met communicatie!! Prima dag gehad.

Selma Alkan - Docent Basis Onderwijs

Vind je het nu écht eens tijd worden om aan je persoonlijke effectiviteit te werken? Ga dan met Cynthia aan de slag. Ik heb haar ervaren als een betrokken, open en humorvolle trainer. Met zowel tips & tricks als 'fake it till you make it' als het omzetten van negatieve gedachten, heeft ze mij geholpen om de eerste (kleine) stap naar assertief gedrag te zetten.

Vivian Kiep - Media Consultant

De assertiviteit training van Cynthia Rombout heb ik als waardevol ervaringen. De training geeft een goed beeld van de plaats in de samenleving waar je je bevind als je niet assertief genoeg bent. Het heeft bij mij doen beseffen dat wanneer ik mezelf al anders presenteer ik een heel hoop kan bereiken. Daarnaast heeft Cynthia mij doen laten inzien dat alles wat je kan inbrengen in een gesprek niet negatief hoeft te zijn. Door je gedachtes op een andere manier te benaderen maak je ze positief. Daarnaast was er in de middag ook tijd om op persoonlijke aspecten in te gaan wat me in de eerste week al heeft geholpen. Het was een duidelijk training met adviezen die je gelijk kunt gebruiken.

Sigrid van Harmelen - Interieurarchitect

De combinatie van praktijktheorie en persoonlijke aandacht maakte dit voor mij een zeer waardevolle training. Al tijdens een telefonische en schriftelijke intake kon ik mijn persoonlijke leerdoelen goed aangeven en hier is tijdens de cursus, naast inzichtvolle rollenspellen en sheets, voor alle cursisten veel aandacht aan besteed. Ik ben nog steeds verbaasd hoe een eenvoudige horizontale lijn zo enorm veel inzicht kan geven. Hier kan ik, en ik denk ook zeker mijn mede-cursisten van die dag, zeker verder mee. Ik ben erg benieuwd hoe de vlag erbij hangt tijdens de telefonische evaluatiemomenten over enkele maanden.

Michiel Barten - Technisch Applicatiebeheerder

Super training!! Voorafgaand aan de training krijg je een logboek, een intake formulier, en lesmateriaal opgestuurd. Met deze middelen kreeg ik een goed inzicht waar mijn aandachtsgebied en behoeft zat. De cursusdag zelf vond ik helemaal geweldig. Door de kleine groep tijdens de training wordt er echt maatwerk geleverd en is super doelgericht. Kortom een echt aanrader!

Ramon Hobe - Teamleider

Training Timemanagement

'Het is net als fietsen, het heeft tijd nodig om een onderdeel te vormen van je leven.' Met haar inhoudelijke kennis en een persoonlijke benadering wist Cynthia mij inzicht te geven in de meest belangrijke Time management vaardigheden. Prioriteiten stellen, verschillen tussen effectief en efficiënt werken, de kaasschaafmethode, 'nee' zeggen. Allemaal praktische tips die snel zijn toe te passen in de praktijk. Ik bedank Cynthia voor deze eerste trainingsdag bij Meetz Meeting Point en kijk uit naar de persoonlijke coaching in 2017.

Remie van Os - Backoffice-, productiemedewerker, key-user en trainer

Training Timemanagement

Training was goed opgezet. Door de telefonische intake, het invullen van het logboek en voorbereidende opdracht ontstaat er voordat de training start al een stuk bewustzijn en overzicht. Daarna zijn we specifiek met mijn problemen/aandachtspunten aan de slag gegaan.

Ik was voor de training sceptisch over wat ik nog kon verbeteren aan mijn time management. Ik vond het verbazingwekkend om te zien hoeveel mogelijkheden ter verbetering ik had op het eind van de ochtend en dan moest de middag nog komen. Cynthia heeft goed inzicht kunnen geven in waar mijn valkuilen zitten, zeer bruikbare tips gegeven en handvaten waar ik écht mee aan de slag kan in mijn werk. Deze handvaten zijn ook binnen mijn afdeling en bij mijn leidinggevende positief ontvangen.

Lonneke van der Veeken
Back To Top