skip to Main Content
Menu

Als je wilt leren hoe je effectief kunt werken, staat Spotlight Training graag voor je klaar. Aan de hand van gerichte trainingen en gesprekstechnieken krijg je meer inzicht in jouw manier van communiceren én hoe deze overkomt bij je gesprekspartner. Daarmee zijn miscommunicaties voorgoed verleden tijd zodat jij jouw doel eenvoudiger bereikt. Spotlight Training helpt je daar graag bij.

Een gesprek voeren lijkt in eerste instantie niet zo moeilijk. Als het aankomt op effectiviteit blijkt dit in de praktijk een stuk lastiger. Vaak ontstaan er misverstanden doordat onze gesprekspartner niet begrijpt wat we willen zeggen, of omdat jij de boodschap van de ander verkeerd interpreteert. Dat is niet alleen vervelend in het dagelijks leven, maar zeker ook op de werkvloer. Zo kun je in een gesprek heel veel praten, maar uiteindelijk toch maar weinig dingen zeggen.

Gesprekstechnieken

Jouw verhaal, of dat van de ander, bereikt zijn doel niet of nauwelijks. Gelukkig kun je effectief communiceren leren. Aan de hand van diverse gesprekstechnieken leer je hoe je gestructureerd, duidelijk en begrijpelijk een gesprek kunt voeren. Daarvoor ga je eerst terug naar de basis. Dit geeft je een beter beeld van jouw manier van communicatie en hoe je eventuele obstakels in het gesprek op kunt lossen.

Training effectief communiceren

Om de kunst van het communiceren te kunnen beheersen, is het goed om je bewust te worden van de manier waarop jij een gesprek voert. Juist dan weet je waar er eventueel miscommunicatie kan ontstaan en hoe je dit op eenvoudige wijze kunt voorkomen. In de training effectief communiceren met gesprekstechnieken van Spotlight Training, leer je tevens signalen herkennen van je gesprekspartner. Door daar op te letten, kun je het gesprek daar eenvoudig op aanpassen zodat de communicatie nog effectiever wordt.

Je leert hoe je moet luisteren in een gesprek, op welke manier je jouw verhaal gestructureerd samen kunt vatten en op welk moment je het beste door kunt vragen. Daardoor kun je alles uit een gesprek halen. Niet alleen voor jezelf, maar zeker ook voor je gesprekspartner. De training effectief communiceren is geschikt voor iedereen die alles uit zichzelf én het gesprek wil kunnen halen.

Het helpt je om informatie begrijpelijk over te brengen wat bedrijfsprocessen versnelt en makkelijker maakt. Door ook gebruik te maken van non-verbale communicatie, wordt je beter begrepen en voorkom je vervelende misverstanden en miscommunicatie. Effectief communiceren draagt op deze manier bij aan meer werkplezier. Zowel voor jezelf als voor de mensen in je werkomgeving.


Back To Top