skip to Main Content
Menu

Effectief communiceren kun je leren

Als je wilt leren hoe je effectief kunt werken, staat Spotlight Training graag voor je klaar. Aan de hand van gerichte trainingen en gesprekstechnieken krijg je meer inzicht in jouw manier van communiceren én hoe deze overkomt bij je gesprekspartner. Daarmee zijn miscommunicaties voorgoed verleden tijd zodat jij jouw doel eenvoudiger bereikt. Spotlight Training helpt je daar graag bij.

GesprekstechniekenEen gesprek voeren lijkt in eerste instantie niet zo moeilijk. Als het aankomt op effectiviteit blijkt dit in de praktijk een stuk lastiger. Vaak ontstaan er misverstanden doordat onze gesprekspartner niet begrijpt wat we willen zeggen, of omdat jij de boodschap van de ander verkeerd interpreteert. Dat is niet alleen vervelend in het dagelijks leven, maar zeker ook op de werkvloer. Zo kun je in een gesprek heel veel praten, maar uiteindelijk toch maar weinig dingen zeggen.

Jouw verhaal, of dat van de ander, bereikt zijn doel niet of nauwelijks. Gelukkig kun je effectief communiceren leren. Aan de hand van diverse gesprekstechnieken leer je hoe je gestructureerd, duidelijk en begrijpelijk een gesprek kunt voeren. Daarvoor ga je eerst terug naar de basis. Dit geeft je een beter beeld van jouw manier van communicatie en hoe je eventuele obstakels in het gesprek op kunt lossen.

Training effectief communiceren

Om de kunst van het communiceren te kunnen beheersen, is het goed om je bewust te worden van de manier waarop jij een gesprek voert. Juist dan weet je waar er eventueel miscommunicatie kan ontstaan en hoe je dit op eenvoudige wijze kunt voorkomen. In de training effectief communiceren met gesprekstechnieken van Spotlight Training, leer je tevens signalen herkennen van je gesprekspartner. Door daar op te letten, kun je het gesprek daar eenvoudig op aanpassen zodat de communicatie nog effectiever wordt.

Je leert hoe je moet luisteren in een gesprek, op welke manier je jouw verhaal gestructureerd samen kunt vatten en op welk moment je het beste door kunt vragen. Daardoor kun je alles uit een gesprek halen. Niet alleen voor jezelf, maar zeker ook voor je gesprekspartner. De training effectief communiceren is geschikt voor iedereen die alles uit zichzelf én het gesprek wil kunnen halen.

Het helpt je om informatie begrijpelijk over te brengen wat bedrijfsprocessen versnelt en makkelijker maakt. Door ook gebruik te maken van non-verbale communicatie, wordt je beter begrepen en voorkom je vervelende misverstanden en miscommunicatie. Effectief communiceren draagt op deze manier bij aan meer werkplezier. Zowel voor jezelf als voor de mensen in je werkomgeving.

Klantervaringen

Zeer waardevolle dag. Veel inzicht gekregen in mezelf en waar ik aan moet werken om mijn doel te bereiken. Dit wordt helder stap voor stap uitgelegd. Het is veel informatie in 1 dag. Dus je moet er helemaal bij zijn met je gedachten om alles te kunnen absorberen. Je krijgt oefeningen mee in de vorm van LSD. Luisteren samenvatten doorvragen met alledaagse verhalen en om hier beter in te worden zal je dit dagelijks moeten oefenen.

Cenk Kilic - Student

Prima training. De groep was klein (drie deelnemers), waardoor er veel ruimte was voor individuele leerdoelen (maatwerk), eigen praktijkvoorbeelden en interactie/discussie van/tussen de deelnemers. De hand-out (theorie) was duidelijk en werd vooraf per e-mail verstrekt (prettig i.v.m. voorbereiding). De nadruk ligt in de training op ‘het doen’, d.w.z. oefenen, bijvoorbeeld hoe feedback te geven, hoe te volgen dan wel te sturen. Cynthia is een vriendelijk persoon, open, kordaat, consequent en houd je, op een aangename wijze, een spiegel voor. Nu het geleerde in de praktijk toepassen!

Barry Scheepbouwer - Controller & Teamleider

Ik heb een leerzame dag meegemaakt! De groep was klein (drie deelnemers), waardoor er veel ruimte was voor individuele leerdoelen. Geschikt voor iedereen die te maken heeft met communicatie!! Prima dag gehad.

Selma Alkan - Docent Basis Onderwijs

Inhoud training Effectief communiceren met Gesprekstechnieken

 • Kennismaking
 • De basis van communicatie
  • Goed luisteren naar elkaar
  • Doorvragen
  • Communicatiemiddelen
 • Ruis in de communicatie
  • Miscommunicatie herkennen
  • Omgaan met aannames
 • Non-verbale communicatie
  • De eerste indruk
  • Lichaamstaal
  • Stemgebruik
 • The power of words
  • Positief taalgebruik
  • Kort en bondig communiceren
 • Feedback geven en ontvangen
  • Complimenten
  • Kritiek
 • Aan de slag
  • Oefenen van lastige situaties uit eigen praktijk
 • Maak je eigen communicatieplan

Werkwijze

Vooraf aan de training is er een intake met de trainer. Daarna ontvang je een samenvatting van de theorie en een voorbereidende opdracht.

Tijdens de trainingsdag zelf is er veel ruimte en aandacht voor het oefenen van de persoonlijke situaties. De werkvormen zijn zeer afwisselend: theorie, praktijk- en groepsopdrachten en discussies. Je leert vooral door te doen en van de persoonlijke feedback tijdens de verschillende oefeningen en opdrachten. Door het gedrag zelf te ervaren, herken je het beter en pas je nieuw gedrag sneller toe.

We bieden je tot zes maanden na de training ondersteuning bij het in praktijk brengen van je leerdoelen. Na afloop van de trainingsdag zijn er 2 (telefonisch of met skype) coaching gesprekken en je kunt ook altijd je vragen mailen. Met deze werkwijze ontstaat er meer verdieping en werk je langer aan jouw leerdoelen.

Praktische Informatie

€ 450,00

(alle prijzen zijn exclusief BTW.)

De trainingstijden zijn van 9.30 uur tot 16.30 uur. Deze training is ook mogelijk als VIP-training (1-op-1) of als incompanytraining vanaf 3 personen. Je ontvangt na de training een certificaat. De maximale groepsgrootte is 6 deelnemers.

Back To Top