skip to Main Content
Menu
training feedback

Training feedback geven en ontvangen

Op een respectvolle manier omgaan met feedback is belangrijk maar niet gemakkelijk. Het kan heel spannend zijn om tegen iemand te zeggen wat je op je hart hebt. We zijn bang de relatie met de ander kapot te maken. Vaak vermijden we daardoor het geven van feedback, terwijl dit averechts werkt. Door het op te kroppen, krijgt het steeds meer lading en op een gegeven moment barst de bom. Ook feedback ontvangen kan moeilijk zijn, we voelen ons snel boos of afgewezen. Merk je dat je hier moeite mee hebt? Dan is de training feedback geven en ontvangen zeker een training voor jou.

Voor wie is de training leren omgaan met feedback en kritiek geschikt?

Kun je goed luisteren naar kritiek of ga je meteen in de aanval of verdediging? Durf jij het rechtstreeks te zeggen als je iets dwarszit of ben je bang de ander te kwetsen of ruzie te krijgen? Vraag je wel eens om feedback of vermijd je feedback het liefst zo veel mogelijk? De training ‘De kracht van feedback’ is geschikt voor iedereen die wil leren om opener te praten over elkaars gedrag en de effecten hiervan. Voor iedereen die beter voor zichzelf wil opkomen en op zoek is naar een effectieve en prettige samenwerking.

Werkwijze training leren feedback geven

Dit is een incompanytraining vanaf 3 personen. Vooraf aan de training is er een intake met de trainer. We inventariseren dan per deelnemer een paar lastige praktijksituaties. Zo kunnen we tijdens de trainingsdag zelf direct aan de slag met de training leren omgaan met feedback en kritiek. Tijdens de trainingsdag zelf is er veel ruimte en aandacht voor het oefenen van persoonlijke situaties. De werkvormen zijn zeer afwisselend: theorie, praktijk- en groepsopdrachten en discussies. Je leert vooral door te doen en van de persoonlijke feedback tijdens de verschillende oefeningen en opdrachten.

Inhoud training leren feedback geven

 • Kennismaking en doelen benoemen
 • Belemmeringen om feedback te geven
 • Het belang van Feedback
 • Feedback geven en ontvangen
  • Concreet zijn
  • Veranderbaar gedrag
  • Johari-venster
  • Hamburgertechniek
 • Groepsfeedback
 • Kwaliteitenspel
 • Rollenspel
 • Je eigen feedbackplan

Wat leer je tijdens de training feedback geven en ontvangen?

Tijdens de training leren feedback geven, gaan we aan de slag met het geven en ontvangen van feedback. Feedback is heel waardevol en onmisbaar voor ons functioneren en voor ons zelfbeeld. We hebben het nodig om onszelf te ontwikkelen en ons gedrag bij te kunnen sturen. Feedback geven is ook onmisbaar in een goede samenwerking. Je leert van elkaar en verbetert de samenwerking. Tijdens de training ‘De kracht van feedback’ leer je wat jouw valkuilen zijn bij het geven en ontvangen van feedback. Je leert wat je nodig hebt om beter om te gaan met feedback. Het geven of krijgen van feedback wordt zo steeds leuker en je leert dat het krijgen van feedback eigenlijk ook een geschenk is.

Meld je aan voor de training feedback geven en ontvangen!

Wil je leren hoe je beter feedback kunt geven en ontvangen? Dan ben je bij Spotlight Training & Ontwikkeling aan het juiste adres. Wij helpen je graag met deze training en zorgen er zo niet alleen voor dat je sterker in je schoenen komt te staan, maar ook dat je van de feedback die je geeft en krijgt je sterke punten kunt maken. Benieuwd naar onze cursus? Neem contact op!

Back To Top