Assertiviteit in 1 dag - Spotlight skip to Main Content
Menu

Assertiviteit in 1 dag | Niet denken, maar doen!

Zeg jij niet altijd tegen je collega’s wat je ergens van vindt? Durf jij nee te zeggen als iemand iets aan je vraagt dat je eigenlijk niet wil doen? Geef jij je grenzen goed en duidelijk aan? Ben je bang om de sfeer en de relatie te verstoren als je voor jezelf opkomt? Zeg je te vaak ‘ja’ tegen de ander? Begin met Ja zeggen tegen jezelf en versterk jouw assertiviteit.

Veel mensen vinden het moeilijk om aan te geven wat ze willen en ergens van vinden. Vaak laten ze een ander bepalen wat er gaat gebeuren. Tijdens deze eendaagse training Assertiviteit leer je om op een goede manier op te komen voor jezelf.

Je leert om anderen aan te spreken en om vaker nee te zeggen tegen de ander. Je oefent met het aangeven van je grenzen op zo’n manier dat de relatie met de ander goed blijft. Ook ontdek je hoe je krachtiger en duidelijker kan overkomen. Je krijgt inzicht in  je jezelf saboteert met de dingen die je denkt.

Resultaat | Communiceren met durf en daadkracht

Na de training handel je assertiever en kan je beter voor jezelf opkomen. Je geeft goed je grenzen aan en laat duidelijk merken dat je het meent. Hierbij hou je rekening met de reactie en teleurstelling van de ander, waardoor de relatie met de ander goed blijft.

Je weet waarom je je soms niet assertief opstelt en hoe jouw gedachten daarop van invloed zijn. Doordat je anders naar de situatie kijkt, probeer je sneller dingen uit. Het maken van fouten hoort erbij en houdt jou niet langer tegen.

Je geeft duidelijker aan wat jij wel of juist niet wilt. Ook spreek je vaker dingen uit.  Zo ben je aan het einde van de dag niet langer bezig met alle  “had ik maar …”. Door vaker te kiezen voor wat jij werkelijk wilt, kom je steeds beter in je vel te zitten. Doordat jouw grenzen beter aangeeft, groeit jouw zelfvertrouwen en ben je zichtbaarder voor de mensen om je heen.

Onderwerpen in de training Assertiviteit in 1 dag

 • Kennismaking 
 • 3 soorten gedrag
 • De invloed van lichaamstaal
 • Duidelijke taal gebruiken
 • Grenzen aangeven
 • Nee zeggen
 • Aanspreken op gedrag
 • Verschil feedback en aanspreken
 • Stop met denken voor de ander
 • Lastige situaties oefenen
 • Stappenplan maken

Voor wie is deze training geschikt?

Voor iedereen die assertiever wil communiceren, wanneer de eigen mening, wensen en gevoelens verschillen van die van de ander. Voor wie wil leren om respectvol voor zichzelf op te komen. Om meer zelfvertrouwen uit te stralen en de ander duidelijker en zelfverzekerder tegemoet te kunnen treden.

De Assertiviteitstraining | Werkwijze

De voorbereiding. Vooraf aan de training vindt er een intake plaats en ontvang je de theorie. Je maakt een assertiviteitstest om je gedrag in kaart te brengen. Daarnaast werk je een aantal situaties uit, waarin je meer voor jezelf zou willen opkomen.

De training. Tijdens de training Assertiviteit in 1 dag ga je aan de slag met grenzen stellen en jezelf uitspreken. Deze dag is heel praktisch en je werkt met jouw persoonlijke praktijksituaties. Aan het eind van dag heb je een plan gemaakt om jouw situatie aan te pakken en te verbeteren.

Coaching na de training. Tot drie maanden na kan je altijd om hulp vragen als je ergens tegen aan loopt. In de weken na de training volgen er 2 coaching gesprekken via de telefoon of via Skype. Op deze manier wordt je ondersteund in de praktijk.

Kom in Actie

Heb jij moeite met grenzen stellen en opkomen voor jezelf? Wil je graag op een goede manier assertief kunnen zijn en jezelf niet langer wegcijferen voor een ander? Start dan met de training Assertiviteit in 1 dag en zeg ‘JA’ tegen jezelf.

De maximale groepsgrootte is 6 personen. De trainingsdag is van 9.30 uur tot 16.30 uur. Je ontvangt na de training een certificaat van deelname. Wil je graag meer verdieping en meer oefenen, kijk dan eens bij de driedaagse Assertiviteitstraining!

Praktische Informatie

€ 400,00

Prijs is exclusief BTW

 Deze training is ook mogelijk als VIP-training (1-op-1) of als incompanytraining vanaf 3 personen. 

Klantervaringen

Vind je het nu écht eens tijd worden om aan je persoonlijke effectiviteit te werken? Ga dan met Cynthia aan de slag. Ik heb haar ervaren als een betrokken, open en humorvolle trainer. Met zowel tips & tricks als 'fake it till you make it' als het omzetten van negatieve gedachten, heeft ze mij geholpen om de eerste (kleine) stap naar assertief gedrag te zetten.

Vivian Kiep - Media Consultant

De assertiviteit training van Cynthia Rombout heb ik als waardevol ervaringen. De training geeft een goed beeld van de plaats in de samenleving waar je je bevind als je niet assertief genoeg bent. Het heeft bij mij doen beseffen dat wanneer ik mezelf al anders presenteer ik een heel hoop kan bereiken. Daarnaast heeft Cynthia mij doen laten inzien dat alles wat je kan inbrengen in een gesprek niet negatief hoeft te zijn. Door je gedachtes op een andere manier te benaderen maak je ze positief. Daarnaast was er in de middag ook tijd om op persoonlijke aspecten in te gaan wat me in de eerste week al heeft geholpen. Het was een duidelijk training met adviezen die je gelijk kunt gebruiken.

Sigrid van Harmelen - Interieurarchitect

De combinatie van praktijktheorie en persoonlijke aandacht maakte dit voor mij een zeer waardevolle training. Al tijdens een telefonische en schriftelijke intake kon ik mijn persoonlijke leerdoelen goed aangeven en hier is tijdens de cursus, naast inzichtvolle rollenspellen en sheets, voor alle cursisten veel aandacht aan besteed. Ik ben nog steeds verbaasd hoe een eenvoudige horizontale lijn zo enorm veel inzicht kan geven. Hier kan ik, en ik denk ook zeker mijn mede-cursisten van die dag, zeker verder mee. Ik ben erg benieuwd hoe de vlag erbij hangt tijdens de telefonische evaluatiemomenten over enkele maanden.

Michiel Barten - Technisch Applicatiebeheerder
Heb je geen idee waar jouw tijd blijft en wil jij weer de baas worden over jouw tijd?

Start dan nu met deze GRATIS Videotraining om die kostbare tijd terug te winnen!

Back To Top