skip to Main Content
Menu

1-daagse assertiviteitstraining

Zeg jij niet altijd tegen je collega’s wat je ergens van vindt? Of vind je het moeilijk om nee te zeggen? Dan kan een assertiviteitstraining zomaar iets voor jou zijn. Veel mensen vinden het namelijk lastig om voor zichzelf op te komen. Tijdens deze snelle training van één dag nemen we je mee door de belangrijkste punten en zorgen we ervoor dat je aan het eind van de dag een stuk zekerder in je schoenen staat!

Wanneer volg je een cursus assertiviteit?

Zou je graag wat zelfverzekerder zijn, maar twijfel je of een assertiviteitstraining iets voor jou is? Daar is niets geks aan, maar eigenlijk is het heel simpel. Als je graag wat steviger in je schoenen zou staan, is het slim om een assertiviteitstraining te volgen. Daarvoor hebben we geen criteria. Twijfel je nog? Kijk dan eens of onderstaande stellingen bij jou passen.

 • Je hebt moeite met het aangeven van je grenzen
 • Je zegt te vaak ja tegen de ander en cijfert jezelf te snel weg
 • Je geeft vaak niet je werkelijke mening
 • Je vindt jezelf vaak minder dan een ander
 • Je bent bang een relatie te verstoren als je voor jezelf opkomt

De training: een cursus zelfverzekerdheid, een cursus voor jezelf opkomen en een cursus nee durven zeggen

Wanneer je een assertiviteitstraining bij mij besluit te volgen, volg je in feite eigenlijk een cursus zelfverzekerdheid, een cursus voor jezelf opkomen, een cursus feedback geven, een cursus leren loslaten en een cursus nee leren zeggen in één. We gaan namelijk aan de slag met verschillende punten die er samen voor zullen zorgen dat jij een stuk sterker in je schoenen staat. 

Tijdens de training gaan we bijvoorbeeld onder andere aan de slag met je lichaamstaal en je communicatievaardigheden. We doen verschillende oefeningen, zodat je om leert gaan met verschillende personen en situaties. De training doen we dan ook nooit alleen, maar altijd in groepen van maximaal zes personen. Je wilt immers leren hoe je voor jezelf opkomt in de buurt van anderen.

Onderwerpen in de training Assertiviteit in 1 dag

 • Kennismaking 
 • 3 soorten gedrag
 • De invloed van lichaamstaal
 • Duidelijke taal gebruiken
 • Grenzen aangeven
 • Nee zeggen
 • Aanspreken op gedrag
 • Verschil feedback en aanspreken
 • Stop met denken voor de ander
 • Lastige situaties oefenen
 • Stappenplan maken

Hoe gaan we aan het werk?

Wanneer je besluit een cursus assertiviteit te volgen, hebben we eerst samen een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we wat je hoopt te leren en je sterke en zwakke punten. Zo weten we waar we tijdens de training op in kan spelen.

De trainingsdag van de assertiviteitstraining, duurt van 9:30 tot 16:30. Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat van deelname. Daarbij hebben we twee gesprekken in de weken na de training via telefoon of via Zoom. Zo zorgen we ervoor dat je ook persoonlijke begeleiding in de praktijk krijgt. Verder kun je tot drie maanden na afloop van de training altijd om hulp vragen als je ergens tegenaan loopt.

Wat kan ik na de training?

Na de assertiviteitstraining ben je assertiever. Dat betekent dat je steviger in je schoenen staat, dat je eerder nee durft te zeggen en dat je je mening durft te geven. Je weet wat je goede en slechte punten zijn en kunt daar mee omgaan, waardoor je op het juiste moment initiatief kunt en durft te tonen. Je hebt meer zelfvertrouwen en durft ja te zeggen tegen jezelf, waardoor je meer tijd kunt nemen voor de dingen waar je energie van krijgt.

Neem contact op!

Denk je eraan om een eendaagse assertiviteitstraining te volgen? Neem dan eens contact met me op! We kunnen je alles vertellen over de training en help je graag verder. Ga je liever wat dieper in op de training en wil je wat meer begeleiding? Dan is de 3-daagse cursus misschien iets voor jou.

Praktische Informatie

€ 450,00

Prijs is exclusief BTW

 Deze training is ook mogelijk als VIP-training (1-op-1) of als incompanytraining vanaf 3 personen. 

Klantervaringen

Vind je het nu écht eens tijd worden om aan je persoonlijke effectiviteit te werken? Ga dan met Cynthia aan de slag. Ik heb haar ervaren als een betrokken, open en humorvolle trainer. Met zowel tips & tricks als 'fake it till you make it' als het omzetten van negatieve gedachten, heeft ze mij geholpen om de eerste (kleine) stap naar assertief gedrag te zetten.

Vivian Kiep - Media Consultant

De assertiviteit training van Cynthia Rombout heb ik als waardevol ervaringen. De training geeft een goed beeld van de plaats in de samenleving waar je je bevind als je niet assertief genoeg bent. Het heeft bij mij doen beseffen dat wanneer ik mezelf al anders presenteer ik een heel hoop kan bereiken. Daarnaast heeft Cynthia mij doen laten inzien dat alles wat je kan inbrengen in een gesprek niet negatief hoeft te zijn. Door je gedachtes op een andere manier te benaderen maak je ze positief. Daarnaast was er in de middag ook tijd om op persoonlijke aspecten in te gaan wat me in de eerste week al heeft geholpen. Het was een duidelijk training met adviezen die je gelijk kunt gebruiken.

Sigrid van Harmelen - Interieurarchitect

De combinatie van praktijktheorie en persoonlijke aandacht maakte dit voor mij een zeer waardevolle training. Al tijdens een telefonische en schriftelijke intake kon ik mijn persoonlijke leerdoelen goed aangeven en hier is tijdens de cursus, naast inzichtvolle rollenspellen en sheets, voor alle cursisten veel aandacht aan besteed. Ik ben nog steeds verbaasd hoe een eenvoudige horizontale lijn zo enorm veel inzicht kan geven. Hier kan ik, en ik denk ook zeker mijn mede-cursisten van die dag, zeker verder mee. Ik ben erg benieuwd hoe de vlag erbij hangt tijdens de telefonische evaluatiemomenten over enkele maanden.

Michiel Barten - Technisch Applicatiebeheerder
Back To Top