skip to Main Content
Menu
communicatietraining-utrecht

Heb je het idee dat mensen je vaak niet goed begrijpen, dat je niet goed uit je woorden komt, of dat je je punt niet altijd goed duidelijk kunt maken? Dan kan een communicatietraining in Utrecht misschien iets voor jou zijn. Of je nu al precies weet waar het fout gaat, maar je niet weet hoe je dat op moet lossen, of je nog geen idee hebt waarom je problemen hebt met communiceren. Dat is allemaal geen probleem, wij kunnen je zeker helpen met onze communicatie cursus in Utrecht!

Een goede communicatie is enorm belangrijk. Zonder een goede communicatie begrijp je elkaar niet goed, waardoor er fouten of persoonlijke problemen kunnen ontstaan. Dat wil je natuurlijk graag voorkomen. Merk je dat je soms moeite hebt met communiceren? Volg dan een communicatietraining bij ons in Utrecht.

Over de communicatietraining in Utrecht

Misschien verloopt de communicatie niet altijd zoals gewenst. Dan kan een miscommunicatie zorgen voor slechte prestaties en een slechte werksfeer. Veel communicatie vindt daarbij onbewust plaats, waardoor je je misschien niet direct bewust bent van een verkeerde communicatie. Je kunt bijvoorbeeld veel praten, maar weinig zeggen, of juist andersom. Dan kun je elkaar verkeerd begrijpen.

In Utrecht bieden wij een communicatie cursus aan. Dit doen we op een goed bereikbare en vooral inspirerende locatie, zodat je direct energie hebt om goed aan de slag te gaan. De training is voor iedereen geschikt. Zeker als je graag je communicatieve vaardigheden wilt verbeteren, kun je bij ons aankloppen. Door middel van opdrachten en oefeningen gaan we aan de slag met het verbeteren van jouw communicatie. Voor de training doe je een voorbereidende opdracht en heb je een intake gesprek met ons. Na de communicatie cursus bij ons in Utrecht bieden wij nog zes maanden begeleiding, waarin je twee coachingsgesprekken krijgt.

Inhoud training Effectief communiceren

 • Kennismaking en doelen benoemen
 • Wat is communicatie & hoe communiceren we?
 • De basis van communicatie
  • Wat is echt luisteren?
  • De juiste vraag stellen
 • Ruis in de communicatie
  • Hoe los je een storing op?
  • Omgaan met aannames
  • Observatie of interpretatie
  • Inlevingsvermogen en begrip
 • Non-verbale communicatie
  • Hoe kom je over?
  • De impact van de eerste indruk
  • Lichaamstaal
  • Stemgebruik
 • The power of words
  • Komt mijn boodschap duidelijk over?
  • Positief taalgebruik
  • Jouw overtuigingskracht
  • Kort en bondig communiceren
 • Mailen, bellen of face tot face?
 • Contact maken en aansluiten bij de ander
 • Samenwerken, zitten we op één lijn?
 • Maak je eigen communicatieplan

Wat leer je met deze cursus communicatie in Utrecht

Tijdens onze cursus communicatie in Utrecht gaan we aan de slag met je communicatieve vaardigheden. Je leert tijdens de cursus communicatie wat de basis van communicatie is, je vergroot je inzichten en komt erachter hoe en waarom je communiceert zoals je dat nu doet. We gaan in op verschillende communicatietechnieken, zoals luisteren, het stellen van vragen, lichaamstaal en stemgebruik. Je krijgt tijdens de cursus communicatie in Utrecht opdrachten en oefeningen, waarmee je leert beter te reageren op anderen en beter naar anderen te luisteren. Hierbij studeren we geen standaard antwoorden in, maar oefenen we met verschillende situaties, zodat je echt leert omgaan met verschillende omstandigheden.

We gaan aan de slag met het kort en krachtig te formuleren met wat je echt wil zeggen. Daarbij besteden we ook aandacht aan je lichaamstaal, ofwel je non-verbale communicatie. Dit doen we bijvoorbeeld aan de hand van rollenspellen. Zo leer je de ander beter te begrijpen en wordt je zelf ook beter begrepen. Je leert tijdens onze cursus communicatie in Utrecht hoe je kunt voorkomen dat jouw boodschap niet of verkeerd overkomt en je leert echt contact te maken.

Praktische Informatie

€ 450,00

(alle prijzen zijn exclusief BTW.)

Deze training is ook mogelijk als VIP-training (1-op-1) of als incompanytraining vanaf 3 personen. Je ontvangt na de training een certificaat. De maximale groepsgrootte is 6 deelnemers.

Bekijk onze agenda of meld je direct aan voor een van onze trainingen!

Het resultaat van onze cursus communicatie in Utrecht

Na het volgen van deze tweedaagse communicatie cursus in Utrecht kun je beter communiceren. Na onze communicatie training in Utrecht kun je beter luisteren, stel je de juiste vragen en neem je de goede houding aan. Zo weet je ook hoe je conflicten kunt voorkomen en hoe je voor een soepele samenwerking met vrienden en collega’s kunt zorgen.

Ligt utrecht niet voor je in de buurt?  De training ‘Effectief communiceren’ kun je ook volgen in Breda en Rotterdam!

Aarzel niet contact op te nemen!

Twijfel je nog, of zou je graag wat meer willen weten over het verloop van onze communicatietraining in Utrecht? Dan mag je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen. Aarzel niet, wij helpen je graag verder.

Klantervaringen

Vind je het nu écht eens tijd worden om aan je persoonlijke effectiviteit te werken? Ga dan met Cynthia aan de slag. Ik heb haar ervaren als een betrokken, open en humorvolle trainer. Met zowel tips & tricks als 'fake it till you make it' als het omzetten van negatieve gedachten, heeft ze mij geholpen om de eerste (kleine) stap naar assertief gedrag te zetten.

Vivian Kiep - Media Consultant

De assertiviteit training van Cynthia Rombout heb ik als waardevol ervaringen. De training geeft een goed beeld van de plaats in de samenleving waar je je bevind als je niet assertief genoeg bent. Het heeft bij mij doen beseffen dat wanneer ik mezelf al anders presenteer ik een heel hoop kan bereiken. Daarnaast heeft Cynthia mij doen laten inzien dat alles wat je kan inbrengen in een gesprek niet negatief hoeft te zijn. Door je gedachtes op een andere manier te benaderen maak je ze positief. Daarnaast was er in de middag ook tijd om op persoonlijke aspecten in te gaan wat me in de eerste week al heeft geholpen. Het was een duidelijk training met adviezen die je gelijk kunt gebruiken.

Sigrid van Harmelen - Interieurarchitect

De combinatie van praktijktheorie en persoonlijke aandacht maakte dit voor mij een zeer waardevolle training. Al tijdens een telefonische en schriftelijke intake kon ik mijn persoonlijke leerdoelen goed aangeven en hier is tijdens de cursus, naast inzichtvolle rollenspellen en sheets, voor alle cursisten veel aandacht aan besteed. Ik ben nog steeds verbaasd hoe een eenvoudige horizontale lijn zo enorm veel inzicht kan geven. Hier kan ik, en ik denk ook zeker mijn mede-cursisten van die dag, zeker verder mee. Ik ben erg benieuwd hoe de vlag erbij hangt tijdens de telefonische evaluatiemomenten over enkele maanden.

Michiel Barten - Technisch Applicatiebeheerder
Back To Top