Assertiviteitstraining Breda - Niet denken, maar doen! skip to Main Content
Menu
assertiviteitstraining-breda

Assertiviteitstraining Breda | Niet denken, maar doen!

Zeg jij tegen je collega’s wat je ergens van vindt? Zeg jij ‘nee’ tegen iemand wanneer je iets niet wil of kan doen? Vind jij het lastig om je grenzen aan te geven? Bang de sfeer en de relatie te verstoren wanneer je voor jezelf opkomt? Durf jij ‘ja’ te zeggen tegen jezelf en ‘nee’ te zeggen tegen een ander?

Veel mensen vinden het moeilijk om aan te geven wat ze willen. Spotlight Training en Ontwikkeling biedt een training Assertiviteit in 1 dag in Breda op een inspirerende en goed bereikbare locatie. Tijdens deze training leer je om op een goede manier op te komen voor jezelf.

Tijdens deze training leer je jouw grenzen aan te geven en daarbij goed bij jezelf te blijven. Je oefent met het aanspreken van mensen op vervelend gedrag en om rustig nee te zeggen. Ook krijg je inzicht in de manier waarop je communiceert, zowel verbaal als non-verbaal. zo ervaar je hoe je krachtiger en duidelijker kan overkomen. Je krijgt inzicht in  je jezelf saboteert met de dingen die je denkt en hoe je dit kan omzetten.

Resultaat | Communiceren met durf en daadkracht

Na de Assertiviteitstraining Breda ben je in staat om op een goede manier voor jezelf op te komen. Je geeft duidelijker je grenzen aan en kunt makkelijker ‘nee’ zeggen, waarbij je uitstraalt dat je het meent. Je doet dit op een manier dat de relatie met de ander goed blijft.

Je weet wat je soms tegenhoudt om je assertief op te stellen en wat je daaraan kan doen. Doordat je anders naar de situatie kijkt, durft je risico’s te nemen. Je neemt initiatief en stapt sneller op anderen af. Het maken van fouten hoort erbij en houdt jou niet langer tegen.

Je voelt je vrij om te zeggen wat je denkt. Je kunt jezelf duidelijker uitdrukken en aangeven wat je wilt. Aan het eind van de dag ben je niet langer bezig met spijt hebben en het herkauwen van situaties.  Je hebt meer zelfvertrouwen en bent weerbaarder. Hierdoor werk je prettiger samen, word je zichtbaarder voor je collega’s en je komt beter uit de verf. Je kiest vaker voor de dingen die jij echt belangrijk vindt. Je ‘nee’ tegen de ander wordt daarmee een ‘ja’ voor jezelf.

Onderwerpen van Assertiviteitstraining Breda

 • Kennismaking
 • Gedrag leren herkennen
 • De impact van lichaamstaal
 • Helder taalgebruik
 • Grenzen aangeven
 • Verzoek weigeren
 • Gedrag bespreekbaar maken
 • Feedback geven of aanspreken?
 • Beperkende overtuigingen
 • Invullen voor een ander
 • Oefenen van praktijksituaties
 • Actieplan maken

Voor wie is deze Assertiviteitstraining Breda geschikt?

Wil jij assertiever kunnen communiceren? Wil jij sterker staan in situaties waarin jouw mening, wensen en gevoelens verschillen met die van een ander? Wil je leren om beter voor jezelf op te komen en daarbij toch respectvol overkomen? Wil jij meer zelfvertrouwen uitstralen en de ander duidelijker en zelfverzekerder tegemoet treden? Dan is dit de geschikte training voor jou!

De Assertiviteitstraining Breda | Werkwijze

De voorbereiding. De training start met een telefonische intake en je ontvangt een samenvatting van de theorie.  Je vult een assertiviteitstest in om je eigen gedrag in kaart te brengen. Daarnaast inventariseer je situaties waarin je meer voor jezelf op zou willen komen.

Deze dag is heel concreet, uiteindelijk weet jij wat voor jou werkt en hoe jij jouw wensen en grenzen aangeeft.

De training. Tijdens de Assertiviteitstraining Breda ga je aan de slag met grenzen stellen en jezelf uitspreken. Deze dag is heel concreet en je werkt met jouw praktijksituaties. Aan het eind van de dag heb je een plan, waar je per direct mee aan de slag gaat met het versterken van jouw assertiviteit.

Coaching na de training. Je kan altijd om hulp vragen als je ergens tegen aan loopt. In de weken na de training zijn er 2 coaching gesprekken via de telefoon of via Skype. Op deze manier wordt je ondersteund in de praktijk.

Kom in actie

Vindt jij het lastig om je grenzen stellen en je wensen kenbaar maken? Wil je graag meer voor jezelf opkomen en jezelf niet langer wegcijferen? Meld je aan voor de Assertiviteitstraining Breda en zeg ‘JA’ tegen jezelf.

De groep bestaat uit maximaal 6 personen. De trainings is van 9.30 uur tot 16.30 uur. Je ontvangt een certificaat van deelname. Wil je graag meer verdieping en meer oefenen, kijk dan eens bij de meerdaagse Assertiviteitstraining!

Praktische Informatie

€ 399,00

alle prijzen zijn exclusief BTW.

Deze training is ook mogelijk als VIP-training (1-op-1) of als incompanytraining vanaf 3 personen. 

Klantervaringen

Vind je het nu écht eens tijd worden om aan je persoonlijke effectiviteit te werken? Ga dan met Cynthia aan de slag. Ik heb haar ervaren als een betrokken, open en humorvolle trainer. Met zowel tips & tricks als 'fake it till you make it' als het omzetten van negatieve gedachten, heeft ze mij geholpen om de eerste (kleine) stap naar assertief gedrag te zetten.

Vivian Kiep - Media Consultant

De assertiviteit training van Cynthia Rombout heb ik als waardevol ervaringen. De training geeft een goed beeld van de plaats in de samenleving waar je je bevind als je niet assertief genoeg bent. Het heeft bij mij doen beseffen dat wanneer ik mezelf al anders presenteer ik een heel hoop kan bereiken. Daarnaast heeft Cynthia mij doen laten inzien dat alles wat je kan inbrengen in een gesprek niet negatief hoeft te zijn. Door je gedachtes op een andere manier te benaderen maak je ze positief. Daarnaast was er in de middag ook tijd om op persoonlijke aspecten in te gaan wat me in de eerste week al heeft geholpen. Het was een duidelijk training met adviezen die je gelijk kunt gebruiken.

Sigrid van Harmelen - Interieurarchitect

De combinatie van praktijktheorie en persoonlijke aandacht maakte dit voor mij een zeer waardevolle training. Al tijdens een telefonische en schriftelijke intake kon ik mijn persoonlijke leerdoelen goed aangeven en hier is tijdens de cursus, naast inzichtvolle rollenspellen en sheets, voor alle cursisten veel aandacht aan besteed. Ik ben nog steeds verbaasd hoe een eenvoudige horizontale lijn zo enorm veel inzicht kan geven. Hier kan ik, en ik denk ook zeker mijn mede-cursisten van die dag, zeker verder mee. Ik ben erg benieuwd hoe de vlag erbij hangt tijdens de telefonische evaluatiemomenten over enkele maanden.

Michiel Barten - Technisch Applicatiebeheerder
Heb je geen idee waar jouw tijd blijft en wil jij weer de baas worden over jouw tijd?

Start dan nu met deze GRATIS Videotraining om die kostbare tijd terug te winnen!

Back To Top