skip to Main Content
Menu
assertiviteitstraining-breda

Veel mensen vinden het moeilijk om voor zichzelf op te komen en hun mening te geven. Dat is niet fijn, niemand vind het immers leuk om over zich heen te laten lopen. Wist je dat dit te trainen is met assertiviteitstraining? Zo’n assertiviteitstraining zorgt er niet alleen voor dat je steviger in je schoenen staat, maar ook dat je tevreden bent met jezelf. Spotlight Training & Ontwikkeling kan je hierbij helpen.

Een cursus assertiviteit en zelfvertrouwen in Breda

Assertiviteit en zelfvertrouwen gaan nauw samen. Wanneer je bijvoorbeeld niet goed voor jezelf op durft te komen, zal dat ook schadelijk zijn voor je zelfvertrouwen. Je vertelt jezelf namelijk indirect dat je er eigenlijk niet zo toe doet en dat je niet moet klagen. Maar jij mag er ook wezen en het is belangrijk dat je dat zelf ook inziet. Tijdens een cursus assertiviteit op onze locatie in Breda, gaan we daarom dus niet alleen aan de slag met je assertiviteit, maar ook met je zelfvertrouwen.

In Breda biedt Spotlight Training & Ontwikkeling een uitmuntende cursus zelfvertrouwen aan. Deze cursus zelfvertrouwen is met zorg samengesteld om individuen te ondersteunen in het verhogen van hun zelfverzekerdheid en het verbeteren van hun assertieve vaardigheden om zo hun persoonlijk leiderschap te verbeteren. Gedurende de cursus zelfvertrouwen in Breda ontvangen cursisten bruikbare methoden en technieken om hun persoonlijk leiderschap te verbeteren en die hen toerusten om zelfbewuster op te treden in diverse omstandigheden.

Onderwerpen van Assertiviteitstraining Breda

 • Kennismaking
 • Gedrag leren herkennen
 • De impact van lichaamstaal
 • Helder taalgebruik
 • Grenzen aangeven
 • Verzoek weigeren
 • Gedrag bespreekbaar maken
 • Feedback geven of aanspreken?
 • Invullen voor een ander
 • Oefenen van praktijksituaties
 • Actieplan maken

Wat is assertiviteit precies?

Wanneer je assertief bent, kun je goed voor jezelf opkomen. Je laat niet zomaar over je heen lopen, durft je mening te geven en kan ‘nee’ zeggen als dat nodig is. Dat houd dus in dat je niet zomaar iedere klus die je wordt toegeworpen aangeeft en dat je durft te zeggen wat jij vindt, ook al heeft iemand daar tegenspraak op.

Hoe werkt zo’n assertiviteitscursus in Breda?

Wanneer je besluit een cursus assertiviteit bij mij in Breda te volgen, beginnen we altijd eerst met een intake gesprek. We praten uitgebreid over waar je tegenaan loopt en wat je hoopt te leren, zodat ik goed in beeld heb wat je doelen zijn. Hierop kan ik dan ook het lesprogramma aanpassen en kan ik inspelen op jouw struikelpunten. Vervolgens kies je welke cursus je wilt volgen. Ik heb een 3-daagse en een 1-daagse cursus. De 3-daagse assertiviteitscursus gaat wat dieper in op de stof, hierbij oefenen we logischerwijs veel meer. De 1-daagse assertiviteitscursus is wat sneller, hierbij gaan we erg gericht aan de slag.

Omdat we gaan trainen in assertiviteit, en daarmee zelfvertrouwen, oefenen we niet alleen, maar in groepen. Deze groepen zijn nooit groter dan zes personen. Samen gaan we aan de slag met lichaamstaal, manier van praten, het geven van meningen en het nee-zeggen. 

Praktische Informatie

€ 399,00

alle prijzen zijn exclusief BTW.

Deze training is ook mogelijk als VIP-training (1-op-1) of als incompanytraining vanaf 3 personen. 

Bekijk onze agenda of meld je direct aan voor een van onze trainingen!

Je assertiviteit in Breda trainen 

Na de assertiviteitstraining bij mij in Breda, sta je als het goed is een stuk steviger in je schoenen. Je durft ‘nee’ te zeggen als dat nodig is. Daarbij kun je nu ook tijd voor jezelf nemen en jezelf op één zetten. Je hebt tijdens de assertiviteitscursus in Breda geleerd waar je wel en waar je niet goed in bent en je durft nu dus ook beter je vaardigheden in te zetten. Kortom: je hebt jezelf leren kennen en je weet nu hoe je met jezelf en anderen om moet gaan.

Neem even contact op

Wil je je graag inschrijven voor een assertiviteitstraining, of heb je nog wat vragen over de cursus assertiviteit in Breda? Twijfel dan niet om even contact met me op te nemen. Ik vertel je graag alles over de trainingen en help je graag met het vinden van de juiste cursus.

Klantervaringen

Vind je het nu écht eens tijd worden om aan je persoonlijke effectiviteit te werken? Ga dan met Cynthia aan de slag. Ik heb haar ervaren als een betrokken, open en humorvolle trainer. Met zowel tips & tricks als 'fake it till you make it' als het omzetten van negatieve gedachten, heeft ze mij geholpen om de eerste (kleine) stap naar assertief gedrag te zetten.

Vivian Kiep - Media Consultant

De assertiviteit training van Cynthia Rombout heb ik als waardevol ervaringen. De training geeft een goed beeld van de plaats in de samenleving waar je je bevind als je niet assertief genoeg bent. Het heeft bij mij doen beseffen dat wanneer ik mezelf al anders presenteer ik een heel hoop kan bereiken. Daarnaast heeft Cynthia mij doen laten inzien dat alles wat je kan inbrengen in een gesprek niet negatief hoeft te zijn. Door je gedachtes op een andere manier te benaderen maak je ze positief. Daarnaast was er in de middag ook tijd om op persoonlijke aspecten in te gaan wat me in de eerste week al heeft geholpen. Het was een duidelijk training met adviezen die je gelijk kunt gebruiken.

Sigrid van Harmelen - Interieurarchitect

De combinatie van praktijktheorie en persoonlijke aandacht maakte dit voor mij een zeer waardevolle training. Al tijdens een telefonische en schriftelijke intake kon ik mijn persoonlijke leerdoelen goed aangeven en hier is tijdens de cursus, naast inzichtvolle rollenspellen en sheets, voor alle cursisten veel aandacht aan besteed. Ik ben nog steeds verbaasd hoe een eenvoudige horizontale lijn zo enorm veel inzicht kan geven. Hier kan ik, en ik denk ook zeker mijn mede-cursisten van die dag, zeker verder mee. Ik ben erg benieuwd hoe de vlag erbij hangt tijdens de telefonische evaluatiemomenten over enkele maanden.

Michiel Barten - Technisch Applicatiebeheerder
Back To Top