skip to Main Content
Menu
assertiviteitstraining-eindhoven

Assertiviteitstraining Eindhoven | Niet denken, maar doen!

Durf jij te zeggen wat je vindt? Wil of kun je iets niet doen maar zeg je toch ‘ja’? Ben jij duidelijk in het aangeven van je grenzen? Ben je bang om een relatie of sfeer te verstoren als je voor jezelf opkomt? Zeg je te vaak ‘ja’ tegen de ander en daarmee ‘nee’ tegen jezelf?

Aangeven wat je wil kan soms moeilijk zijn. Spotlight Training en Ontwikkeling biedt een Assertiviteitstraining Eindhoven aan. Voorafgaande aan de training vindt een telefonisch intakegesprek plaats. Tijdens de training leer je je grenzen aangeven zonder dat je de relatie verstoort.

Daarnaast leer je op de juiste manier gebruik te maken van je lichaamstaal. Ook oefen je met het aanspreken op vervelend gedrag. Ontdek wat je écht belangrijk vindt en durf hiervoor te kiezen. Je leert op te komen voor jezelf. Krijg inzichtelijk waarom je jezelf soms niet assertief opstelt en welke belemmerende overtuigingen en gedachten je hebt.

In Eindhoven bieden wij deze eendaagse training aan op een  goed bereikbare locatie. Daarnaast bieden wij je nog  twee coachgesprekken na de training aan om samen te sparren over wat goed gaat en waar je nog hulp bij kan gebruiken.

Resultaat | Daadkrachtig communiceren

Na de training assertiviteit geef je duidelijker je grenzen aan, kun je makkelijker ‘nee’ zeggen en uitstralen dat je het meent. Je weet hoe je voor jezelf kunt opkomen. Je durft kritiek te uiten en te zeggen wat je denkt. Belemmerende gedachten en overtuigingen vervang je door ondersteunende gedachten. Je vindt meer rust en hebt geen last meer van spijt en het herkauwen van situaties. Je kunt voor jezelf opkomen en beter aangeven wat je wilt. Je bent weerbaarder en hebt meer zelfvertrouwen. Je wordt zichtbaarder voor je collega’s en kunt beter samenwerken.

Inhoud eendaagse Assertiviteitstraining Eindhoven

 • Kennismaking
 • Assertief gedrag herkennen
 • Non-verbale Communicatie
 • Krachtig woordgebruik
 • Grenzen aangeven
 • Nee durven zeggen
 • Kritiek geven
 • Verschil feedback en kritiek
 • Invloed van gedachten
 • Invullen voor de ander
 • Oefenen van situaties
 • Je eigen stappenplan maken

Werkwijze

Voorbereiding. Vooraf aan de training is er een intakegesprek. Je ontvangt de theorie om door te nemen. Je maakt een test om zo je eigen gedrag in kaart te brengen. Ook schrijf je een aantal situaties uit, waarin je meer voor jezelf zou willen opkomen.

De training. Tijdens de Assertiviteitstraining Eindhoven oefenen je met grenzen stellen en jezelf uitspreken. Deze dag is heel praktisch en je werkt met jouw  praktijksituaties. Aan het eind van dag heb je een stappenplan ontwikkeld om jouw assertiviteit na de training te vergroten.

Aan de slag.  In de maanden na de training krijg je ter ondersteuning 2 coach gesprekken (via de telefoon of via Skype). We sparren samen over wat er goed gaat en waar je nog tegen aan loopt. Ook kan je altijd je vragen mailen.

Voor wie is de Assertiviteitstraining Eindhoven geschikt?

Wil jij sterker staan in situaties waarin jouw mening, wensen en gevoelens verschillen van een ander en assertiever communiceren? Wil jij leren omgaan met conflicten? Wil jij een ander met zelfvertrouwen tegemoet treden? Dan is deze training assertiviteit geschikt voor jou!

Deze training is in Eindhoven alleen als incompany of vipdag beschikbaar. Liever een open-inschrijftraining? Kijk voor informatie bij Assertiviteitstraining Breda, Assertiviteitstraining Rotterdam en Assertiviteitstraining Utrecht. Wil je graag meer verdieping en meer oefenen, kijk dan eens bij de meerdaagse Assertiviteitstraining!

Praktische Informatie

€ 450,00

 (alle prijzen zijn exclusief BTW.)

Deze training is ook mogelijk als VIPtraining (1-op-1

of als incompanytraining vanaf 3 personen.

De maximale groepsgrootte is 6 deelnemers.

Back To Top