skip to Main Content
Menu
assertiviteitstraining-rotterdam

Assertiviteitstraining Rotterdam

Op een goede manier omgaan met jezelf en anderen, het klinkt makkelijker dan het in werkelijkheid is. Zo durven veel mensen niet altijd nee te zeggen wanneer ze dat wel willen, of durven ze hun mening niet te geven. Herken jij jezelf hierin en zou je hier wel iets aan willen doen? Dan is een assertiviteitstraining waarschijnlijk iets voor jou.

Volg een cursus zelfvertrouwen nabij Rotterdam

Assertiviteit gaat vaak hand in hand met zelfvertrouwen. Wanneer je immers meer vertrouwen in jezelf hebt, sta je steviger in je schoenen en durf je meer voor jezelf op te komen. Zelfvertrouwen en assertiviteit zijn belangrijk, want het zorgt voor groei en zelfontplooiing. Daarbij maakt het je weerbaar en minder afhankelijk van anderen. Je durft dan voor je eigen mening uit te komen en initiatief te tonen. Daarbij zorgt een goede dosis zelfvertrouwen en assertiviteit voor minder stress, waardoor je een gezonder leven zult leiden.

Inhoud van de training Assertiviteit in 1 dag Rotterdam

 • Kennismaking
 • Wat is Assertiviteit?
 • De invloed van non-verbaal
 • Helder taalgebruik
 • Opkomen voor jezelf
 • Nee zeggen
 • Iemand aanspreken
 • Feedback of kritiek
 • Helpende gedachten
 • Denken voor de ander
 • Oefenen praktijksituaties
 • Je eigen stappenplan maken

Wanneer volg je een assertiviteitscursus in Rotterdam?

Als je het moeilijk vindt om aan te geven wat je wil en je vaak een ander laat bepalen, kan het zijn dat je het gevoel hebt dat je over jezelf heen laat lopen. Je ziet jezelf niet als een persoon met een eigen wil en doet wat er van je gevraagd wordt, ondanks dat je het daar misschien niet mee eens bent. Voldoe je aan een, een paar of alle dingen hieronder? Dan is het misschien verstandig om een assertiviteitstraining te volgen.

 • Je durft je grenzen niet goed aan te geven
 • Je cijfert jezelf vaak weg
 • Je zegt bijna altijd ‘ja’ en eigenlijk te weinig ‘nee’
 • Je vindt het moeilijk om je eigen mening te geven
 • Je vindt jezelf minder belangrijk dan een ander
 • Je bent bang om een relatie te verstoren als je voor jezelf opkomt

Het doel van een cursus assertiviteit nabij Rotterdam

Het uiteindelijke doel van een assertiviteitstraining, is natuurlijk dat je na de training assertiever bent. Tijdens de training gaan we daarom aan de slag met het trainen van lichaamstaal, je manier van spreken en het nee-zeggen. We zorgen er zo voor dat je straks steviger in je schoenen staat en dat je goed voor jezelf op durft te komen. 

Zeg ‘ja’ tegen jezelf. Neem contact op!

Ben je er klaar mee dat je niet goed voor jezelf op durft te komen en wil je daar graag wat aan doen? Wij kunnen je verder helpen! Voor we een assertiviteitstraining beginnen, gaan we eerst samen met je in gesprek. Zo weten we precies waar de drukpunten zitten en kunnen we je gericht helpen. Voor de assertiviteitstraining heb je de keuze uit een 1-daagse en 3-daagse training. Zo heb je de keuze uit de training die het beste bij jou past. Wil je je inschrijven voor een cursus, of heb je nog wat vragen? Aarzel dan niet om even contact op te nemen!

Praktische Informatie

€ 400,00

(alle prijzen zijn exclusief BTW.)

Deze training is ook mogelijk als VIP-training (1-op-1) of als incompanytraining vanaf 3 personen.

Klantervaringen

Vind je het nu écht eens tijd worden om aan je persoonlijke effectiviteit te werken? Ga dan met Cynthia aan de slag. Ik heb haar ervaren als een betrokken, open en humorvolle trainer. Met zowel tips & tricks als 'fake it till you make it' als het omzetten van negatieve gedachten, heeft ze mij geholpen om de eerste (kleine) stap naar assertief gedrag te zetten.

Vivian Kiep - Media Consultant

De assertiviteit training van Cynthia Rombout heb ik als waardevol ervaringen. De training geeft een goed beeld van de plaats in de samenleving waar je je bevind als je niet assertief genoeg bent. Het heeft bij mij doen beseffen dat wanneer ik mezelf al anders presenteer ik een heel hoop kan bereiken. Daarnaast heeft Cynthia mij doen laten inzien dat alles wat je kan inbrengen in een gesprek niet negatief hoeft te zijn. Door je gedachtes op een andere manier te benaderen maak je ze positief. Daarnaast was er in de middag ook tijd om op persoonlijke aspecten in te gaan wat me in de eerste week al heeft geholpen. Het was een duidelijk training met adviezen die je gelijk kunt gebruiken.

Sigrid van Harmelen - Interieurarchitect

De combinatie van praktijktheorie en persoonlijke aandacht maakte dit voor mij een zeer waardevolle training. Al tijdens een telefonische en schriftelijke intake kon ik mijn persoonlijke leerdoelen goed aangeven en hier is tijdens de cursus, naast inzichtvolle rollenspellen en sheets, voor alle cursisten veel aandacht aan besteed. Ik ben nog steeds verbaasd hoe een eenvoudige horizontale lijn zo enorm veel inzicht kan geven. Hier kan ik, en ik denk ook zeker mijn mede-cursisten van die dag, zeker verder mee. Ik ben erg benieuwd hoe de vlag erbij hangt tijdens de telefonische evaluatiemomenten over enkele maanden.

Michiel Barten - Technisch Applicatiebeheerder
Back To Top