Assertiviteitstraining Rotterdam - Spotlight skip to Main Content
Menu
assertiviteitstraining-rotterdam

Assertiviteit in 1 dag Rotterdam | Niet denken, maar doen!

Zeg jij tegen je collega’s wat je ergens van vindt? Zeg jij ‘nee’ tegen iemand wanneer je iets eigenlijk niet wil of kan doen? Vind jij het moeilijk om jouw grenzen aan te geven? Ben je bang om de sfeer en de relatie te verstoren wanneer je voor jezelf opkomt? Durf jij ‘ja’ te zeggen tegen jezelf en ‘nee’ te zeggen tegen een ander?

Grenzen aangeven is voor veel mensen lastig. Spotlight Training en Ontwikkeling biedt een Assertiviteitstraining Rotterdam aan.  Tijdens de trainingsdag ga je volop oefenen en leer je om je grenzen aan te geven. Je leert om voor jezelf op te komen en tegelijk de relatie met de ander goed te houden.

Je krijgt inzicht in hoe jij verbaal en non-verbaal communiceert. Je oefent met het bespreekbaar maken van vervelend gedrag van de ander. Ook oefen je met het weigeren van verzoeken. Je leert nee zeggen op een respectvolle, maar duidelijke manier. Met behulp van de training ontdek je wat je echt belangrijk vindt en durf je hiervoor te kiezen.

Je leert om ‘ja’ tegen jezelf en ‘nee’ tegen de ander te zeggen.De ervaringen die je tijdens de training opdoet, worden meteen gekoppeld aan de praktijk en jouw leerdoelen. De training assertiviteit wordt aangeboden op een goed bereikbare locatie in Rotterdam.

Resultaat | Krachtig communiceren

Je kunt op een krachtige manier voor jezelf opkomen. Je geeft je grenzen aan en durft ‘nee’ te zeggen. Je straalt uit dat je meent wat je zegt. Je durft kritiek te uiten en de ander aan te spreken. Je durft risico’s te nemen, toont initiatief en stapt makkelijker op anderen af.

In lastige situaties weet je ontspannen te blijven en weet je hoe je om moet gaan met onzekerheden. Je hebt geen last meer van onnodig nadenken over wat je had kunnen zeggen. Je drukt jezelf duidelijk uit en kunt aangeven wat je wilt. Je bent weerbaarder en hebt meer zelfvertrouwen. Je werkt prettiger samen, wordt zichtbaarder voor collega’s en komt beter uit de verf.

De training Assertiviteit Rotterdam | 3 fases

Spreek de dingen die je wil zeggen vaker uit. Door te gaan kiezen voor wat jij werkelijk wilt, kom je beter in je vel te zitten en ervaar je meer rust in je hoofd. Door het bewust doorlopen van drie concrete fases, wordt je steeds beter in het besturen van je eigen leven.

Fase 1. Wat is je vertrekpunt? De training start met een telefonische intake. Daarna neem je de beknopte theorie door. Je krijgt een opdracht die je klaar zal stomen voor de training: Een assertiviteitstest om je eigen gedrag in kaart te brengen. Daarnaast werk je een aantal situaties uit, waarin je meer bij jezelf zou willen blijven.

Fase 2. Neem het Stuur weer in eigen handen. Tijdens de training ga je aan de slag met wat voor jou belangrijk is als het gaat om grenzen stellen en jezelf uitspreken. Deze dagen zijn heel concreet, je krijgt je zicht op wat voor jou werkt en hoe je jouw wensen en grenzen aangeeft. Uiteraard staan we stil bij jouw persoonlijke praktijksituatie en de obstakels waar je tegenaan loopt.

Zo krijg je door het oefenen met rollenspelen, meer inzicht in je non-verbale communicatie en leer je op de juiste manier gebruik te maken van lichaamstaal. Je leert je assertieve vaardigheden te ontwikkelen en de kracht die je in je hebt om te zetten in zelfvertrouwen, zekerheid en assertiviteit. Aan het eind van dag heb je een actieplan, waar je direct mee aan de slag gaat. Je gaat hiermee jouw situatie blijvend verbeteren.

Fase 3. Het je eigen maken mét begeleiding. In de  maanden na de training ga je het geleerde toepassen in de praktijk. Daarbij krijg je ondersteuning van je trainer tot zes maanden na de training. Er volgen 2 coaching gesprekken via Skype of telefonisch. Verdere vragen kun je ook altijd per mail stellen. Op deze manier krijg je de kans je om langer met begeleiding te werken aan jouw leerdoelen.

Inhoud van de training Assertiviteit in 1 dag Rotterdam

 • Kennismaking
 • Wat is Assertiviteit?
 • De invloed van non-verbaal
 • Helder taalgebruik
 • Opkomen voor jezelf
 • Nee zeggen
 • Iemand aanspreken
 • Feedback of kritiek
 • Helpende gedachten
 • Denken voor de ander
 • Oefenen praktijksituaties
 • Je eigen stappenplan maken

Voor wie is deze Assertiviteitstraining Rotterdam geschikt?

Wil jij assertief kunnen communiceren? Wil jij beter leren omgaan met situaties waarin jouw mening, wensen en gevoelens verschillen van die van de ander? Wil jij leren om op een respectvolle manier beter voor jezelf op te komen? Wil jij meer zelfvertrouwen uitstralen en een ander duidelijker en zelfverzekerder tegemoet treden? Dan kan deze training jou verder helpen!

Kom in Actie

Vind jij het moeilijk om je grenzen aan te geven en je wensen kenbaar te maken? Wil je graag assertiever zijn en jezelf niet langer op de tweede plaats zetten? Start dan met deze Assertiviteitstraining Rotterdam en zeg ‘JA’ tegen jezelf.

Kijk hieronder om te zien wanneer de eerstvolgende Assertiviteitstraining Rotterdam plaatsvindt. Liever een andere locatie? Wij bieden deze training ook aan in Assertiviteitstraining Breda en Assertiviteitstraining Utrecht. Wil je graag meer verdieping en meer oefenen, kijk dan eens bij de meerdaagse Assertiviteitstraining!

Praktische Informatie

€ 399,00

(alle prijzen zijn exclusief BTW.)

Deze training is ook mogelijk als VIP-training (1-op-1) of als incompanytraining vanaf 3 personen. Je ontvangt na de training een certificaat. De maximale groepsgrootte is 6 deelnemers.

Klantervaringen

Vind je het nu écht eens tijd worden om aan je persoonlijke effectiviteit te werken? Ga dan met Cynthia aan de slag. Ik heb haar ervaren als een betrokken, open en humorvolle trainer. Met zowel tips & tricks als 'fake it till you make it' als het omzetten van negatieve gedachten, heeft ze mij geholpen om de eerste (kleine) stap naar assertief gedrag te zetten.

Vivian Kiep - Media Consultant

De assertiviteit training van Cynthia Rombout heb ik als waardevol ervaringen. De training geeft een goed beeld van de plaats in de samenleving waar je je bevind als je niet assertief genoeg bent. Het heeft bij mij doen beseffen dat wanneer ik mezelf al anders presenteer ik een heel hoop kan bereiken. Daarnaast heeft Cynthia mij doen laten inzien dat alles wat je kan inbrengen in een gesprek niet negatief hoeft te zijn. Door je gedachtes op een andere manier te benaderen maak je ze positief. Daarnaast was er in de middag ook tijd om op persoonlijke aspecten in te gaan wat me in de eerste week al heeft geholpen. Het was een duidelijk training met adviezen die je gelijk kunt gebruiken.

Sigrid van Harmelen - Interieurarchitect

De combinatie van praktijktheorie en persoonlijke aandacht maakte dit voor mij een zeer waardevolle training. Al tijdens een telefonische en schriftelijke intake kon ik mijn persoonlijke leerdoelen goed aangeven en hier is tijdens de cursus, naast inzichtvolle rollenspellen en sheets, voor alle cursisten veel aandacht aan besteed. Ik ben nog steeds verbaasd hoe een eenvoudige horizontale lijn zo enorm veel inzicht kan geven. Hier kan ik, en ik denk ook zeker mijn mede-cursisten van die dag, zeker verder mee. Ik ben erg benieuwd hoe de vlag erbij hangt tijdens de telefonische evaluatiemomenten over enkele maanden.

Michiel Barten - Technisch Applicatiebeheerder
Heb je geen idee waar jouw tijd blijft en wil jij weer de baas worden over jouw tijd?

Start dan nu met deze GRATIS Videotraining om die kostbare tijd terug te winnen!

Back To Top