skip to Main Content
Menu
Personal Coaching

Persoonlijke Coaching | Neem het stuur van je leven weer in handen!

Heb je regelmatig een onrustig gevoel in je hoofd of lijf? Heb je soms het gevoel dat je vastzit? Ben je vaak moe en wil je graag meer energie hebben? Wil je vaker kiezen voor wat jij graag wilt in plaats van altijd maar jezelf aan te passen?

Als je in een lastige of ongewenste situatie zit, helpen momenten van reflectie om zicht te krijgen op wat er speelt en wat je mogelijkheden zijn. Wellicht vraagt de situatie om een andere aanpak dan je tot nu toe gewend was. Vaak weet je wel dat verandering gewenst is, maar om het in de praktijk te doen blijft lastig. Het helpt enorm als er iemand is die naar je luistert en met je meedenkt.

Wat is coaching?

Coaching is de weg die je loopt van je huidige situatie naar je gewenste situatie: Wat wil je en wat heb je nodig? Wat kun je doen om jouw gewenste resultaat te bereiken? Tijdens de gesprekken luistert de coach en stelt verdiepende en verhelderende vragen. Zo krijg je meer zelfinzicht. Je leert anders tegen situaties aan te kijken en beseft wat jouw invloed is op je omgeving en andersom. Je overtuigingen en motieven worden duidelijk. Door deze inzichten ga je andere keuzes maken.

De coach helpt je om een helder zelfbeeld te krijgen: te weten wie je bent, waar je staat en waarheen je op weg bent. Om realistischer te zien wat er gaande is, waar je tegenaan loopt en hoe dit beter kan. Coaching helpt je te groeien, vanuit je kracht te gaan werken, inspiratie op te doen én resultaten te bereiken. Zodat je je zekerder, energieker en blijer gaat voelen.

Onderwerpen voor coaching zijn:

 • Opkomen voor je belangen, jezelf uitspreken en assertief handelen
 • Omgaan met onzekerheden en veranderingen
 • Het beste uit jezelf naar boven halen
 • Vergroten van je zichtbaarheid
 • Aanpakken van conflictsituaties
 • Scherper krijgen wat je wilt met je carrière of andere grote levensvragen
 • Inzicht krijgen in je eigen functioneren, je kwaliteiten en belemmeringen
 • Meer veerkracht, vertrouwen, waardering en voldoening ervaren
 • Productiever en efficiënter werken aan jouw doelen
 • Ervoor waken dat je niet verloren gaat in ‘de waan van de dag’
 • Goede balans werk/privé, juiste prioriteiten stellen en grenzen aangeven
 • Je energieker voelen en meer plezier in het leven hebben
 • Meer zelfvertrouwen en een betere levenskwaliteit krijgen

Werkwijze Coaching

Het voordeel van een coaching traject is dat je gedurende langere tijd alle ruimte hebt om diep in te gaan op je specifieke leerdoelen. Tijdens een vrijblijvende intake inventariseren je persoonlijke leerdoelen en bespreken we de wederzijdse verwachtingen. Aan het eind van dit gesprek kijken we of er vertrouwen is om samen aan de slag te gaan en zo ja, maken we de eerste afspraak.

Het coaching traject bestaat uit meestal 6 gesprekken. Elke twee / drie weken vindt er een gesprek plaats van anderhalf uur. Je brengt concrete situaties in. Samen onderzoeken we mogelijke ideeën en oplossingen. Na iedere bijeenkomst ga je in de praktijk met jouw acties aan de slag. De keer daarna bespreken we hoe dit is verlopen. Wat we doen is afgestemd op jouw wensen. Als jij iets niet ziet zitten, doen we het niet.

We sluiten de coaching af met een evaluatiegesprek. Heeft het opgeleverd wat je wilde? Wat wil je nog bereiken en hoe wil je daar verder aan werken? Je maakt een plan om na de coaching gericht verder te gaan.

Geheimhouding

De coachingsgesprekken zijn volledig vertrouwelijk. Alles wat we bespreken blijft tussen ons. Ook al heeft je werkgever opdracht gegeven voor het coachtraject, dan nog geven wij zonder jouw toestemming geen vertrouwelijke informatie aan je werkgever. Wel stimuleert de coach jou om met je leidinggevende of andere belanghebbenden in gesprek te gaan, zodat je zelf kunt aangegeven welke inzichten je hebt opgedaan en wat je behoefte is.

Andere Coaching vormen

Speedcoaching Een of twee sessies voor als je even een kritisch en luisterend oor nodig hebt en je niet meteen een heel traject wilt doorlopen. Bijvoorbeeld omdat je behoefte hebt aan feedback op een bepaald probleem of een actieplan wilt opstellen voor een specifiek doel.

Onderhoudsgesprekken Je kunt dit bijvoorbeeld twee of vier keer per jaar doen om jezelf scherp te houden op de onderwerpen waarop je gecoacht bent. Een verstandige keuze als je terugval wilt voorkomen.

Een coaching traject leidt tot:

 1. Bewustwording en persoonlijke groei
 2. Toename van zelfvertrouwen
 3. Exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden in werk en privé situaties.
Personal-coaching-breda

Direct aanmelden Personal Coaching:

Na aanmelding nemen we zo snel mogelijk contact met je op

  Voornaam *

  Achternaam *

  E-mailadres *

  Onderwerp *

  Bericht

  Ja, ik wil graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Spotlight Training & Ontwikkeling

  Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van ster.

  Back To Top