skip to Main Content
Menu
assertiviteitstraining-utrecht

Wil jij leren hoe je grenzen aan kunt geven? Wil jij ‘nee’ leren zeggen tegen je collega’s? Wil jij voor jezelf op leren komen? Wil jij om leren gaan met conflicten? Dan is een assertiviteitstraining van Spotlight Training & Ontwikkeling zeker iets voor jou.

Volg onze cursus assertiviteit en zelfvertrouwen nabij Utrecht

Zelfvertrouwen en assertiviteit gaan eigenlijk hand in hand. Als je niet stevig in je schoenen staat en je laat gemakkelijk over jezelf heen lopen, dan is dat ook schadelijk voor je zelfvertrouwen. Je denkt dan immers dat je eigenlijk niet zo belangrijk bent. Je doet er echter ook gewoon toe en het is belangrijk dat je dat ziet. Tijdens de cursus assertiviteit in Utrecht gaan we daarom niet alleen aan de slag met je assertiviteit, maar ook met je zelfvertrouwen.

Bij Spotlight Training & Ontwikkeling wordt deze uitzonderlijke cursus zelfvertrouwen aangeboden. Deze cursus zelfvertrouwen is speciaal ontworpen om deelnemers te helpen hun zelfvertrouwen te vergroten en hun assertiviteit te versterken. Tijdens de cursus zelfvertrouwen krijgen de deelnemers praktische tools en technieken aangereikt die hen in staat stellen om met meer vertrouwen in verschillende situaties te handelen.

Maar wat is assertiviteit eigenlijk?

Als je goed voor jezelf op kunt komen en je niet zomaar over jezelf heen laat lopen, ben je assertief. Je durft dan goed je mening te geven en kunt ‘nee’ zeggen als dat nodig is. Dat houd dus in dat je jezelf ook wel eens op nummer één durft te zetten, dat je weet wat je waard bent en dat je voor jezelf op durft te komen. Tijdens de assertiviteitstraining in Utrecht helpen wij je om deze doelen te bereiken.

Inhoud Assertiviteitstraining Utrecht

 • Kennismaking
 • Assertief of niet?
 • Lichaamstaal inzetten
 • Sterk taalgebruik
 • Assertief handelen
 • Heldere nee
 • Vervelend gedrag bespreken
 • Feedback of kritiek geven
 • Stoppen met invullen
 • Lastige situaties oefenen
 • Actieplan bedenken

Wat doen we tijdens een assertiviteitscursus in Utrecht

Voor we beginnen met de cursus assertiviteit nabij utrecht, beginnen we altijd eerst met een intake gesprek. Door uitgebreid te praten over waar je tegenaan loopt en wat je wilt leren, kunnen we een goed beeld vormen van je doelen. We weten dan dus ook wat je struikelpunten zijn en waar we tijdens de lessen extra op moeten letten. Je kiest verder ook welke cursus je wilt volgen. Heb je niet zo veel tijd en wil je gericht les? Dan kies je voor de 1-daagse assertiviteitscursus. Heb je wat meer tijd en wil je wat uitgebreider les? Dan kies je voor de 3-daagse assertiviteitscursus.

De lessen tijdens de assertiviteitscursus in Utrecht doen we in groepen, omdat we natuurlijk willen trainen hoe we voor onszelf opkomen tegenover een ander persoon. De groepen bij de cursus assertiviteit in Utrecht zijn nooit groter dan zes personen. Met de groep ga je aan de slag met je manier van praten, het geven van je mening, het nee-zeggen en je lichaamstaal.

Praktische Informatie

€ 450,00

(alle prijzen zijn exclusief BTW.)

Deze training is ook mogelijk als VIP-training (1-op-1) of als incompanytraining vanaf 3 personen. Je ontvangt na de training een certificaat. De maximale groepsgrootte is 6 deelnemers.

Bekijk onze agenda of meld je direct aan voor een van onze trainingen!

Je assertiviteit in Utrecht trainen

Nadat je de assertiviteitstraining in Utrecht hebt gevolgd, sta je een stuk steviger in je schoenen. Je zegt ‘nee’ als dat nodig is en durft jezelf op één te zetten. Verder heb je geleerd hoe je je vaardigheden op de juiste manier inzet. Je hebt jezelf wat beter leren kennen en weet daardoor goed hoe je met jezelf en anderen om moet gaan. 

Durf contact op te nemen!

Beginnen met een assertiviteitstraining, betekent ook het zetten van die eerste stap. Als je graag een cursus wilt volgen, of je nog wat vragen wilt stellen, kun je gerust even contact met me opnemen. We vertellen je namelijk met plezier alles over de trainingen en help je graag met het vinden van de goede cursus. Begin met ‘ja’ tegen jezelf te zeggen en neem contact op!

Klantervaringen

Vind je het nu écht eens tijd worden om aan je persoonlijke effectiviteit te werken? Ga dan met Cynthia aan de slag. Ik heb haar ervaren als een betrokken, open en humorvolle trainer. Met zowel tips & tricks als 'fake it till you make it' als het omzetten van negatieve gedachten, heeft ze mij geholpen om de eerste (kleine) stap naar assertief gedrag te zetten.

Vivian Kiep - Media Consultant

De assertiviteit training van Cynthia Rombout heb ik als waardevol ervaringen. De training geeft een goed beeld van de plaats in de samenleving waar je je bevind als je niet assertief genoeg bent. Het heeft bij mij doen beseffen dat wanneer ik mezelf al anders presenteer ik een heel hoop kan bereiken. Daarnaast heeft Cynthia mij doen laten inzien dat alles wat je kan inbrengen in een gesprek niet negatief hoeft te zijn. Door je gedachtes op een andere manier te benaderen maak je ze positief. Daarnaast was er in de middag ook tijd om op persoonlijke aspecten in te gaan wat me in de eerste week al heeft geholpen. Het was een duidelijk training met adviezen die je gelijk kunt gebruiken.

Sigrid van Harmelen - Interieurarchitect

De combinatie van praktijktheorie en persoonlijke aandacht maakte dit voor mij een zeer waardevolle training. Al tijdens een telefonische en schriftelijke intake kon ik mijn persoonlijke leerdoelen goed aangeven en hier is tijdens de cursus, naast inzichtvolle rollenspellen en sheets, voor alle cursisten veel aandacht aan besteed. Ik ben nog steeds verbaasd hoe een eenvoudige horizontale lijn zo enorm veel inzicht kan geven. Hier kan ik, en ik denk ook zeker mijn mede-cursisten van die dag, zeker verder mee. Ik ben erg benieuwd hoe de vlag erbij hangt tijdens de telefonische evaluatiemomenten over enkele maanden.

Michiel Barten - Technisch Applicatiebeheerder
Back To Top