skip to Main Content
Menu
assertiviteitstraining-utrecht

Assertiviteitstraining Utrecht | Niet denken, maar doen!

Wil jij leren hoe je grenzen aan kunt geven? Wil jij ‘nee’ leren zeggen tegen je collega’s? Wil jij voor jezelf op leren komen? Wil jij om leren gaan met conflicten? Wees assertief en zeg ‘ja’ tegen jezelf

Grenzen aangeven is voor veel mensen lastig. Spotlight Training en Ontwikkeling biedt een Assertiviteitstraining Utrecht aan, waarin je in 1 dag leert hoe je grenzen kunt stellen. Daarnaast leer je om op te komen voor jezelf en tegelijk de relatie met de ander goed te houden.

Tijdens de training ga je inzicht verkrijgen in hoe je krachtiger kunt communiceren. Ook oefen je met het aanspreken van mensen op hun gedrag. Je leert te kiezen voor wat je echt belangrijk vindt: ‘ja’ zeggen tegen jezelf en ‘nee’ kunnen zeggen tegen anderen.

Je krijgt inzichtelijk waarom je jezelf niet altijd assertief opstelt en welke belemmerende gedachten je hebt. Deze training is op een goed bereikbare locatie in Utrecht.

Resultaat | Daadkrachtig je mening geven

Na de training assertiviteit ben je in staat om duidelijk aan te geven wat je wel en niet wilt. Je kunt makkelijker ‘nee’ zeggen en daarbij straal je uit dat je het meent. Je kunt effectiever voor jezelf opkomen en kritiek uiten.  Je stapt makkelijker op iemand af, omdat je in staat bent initiatief te nemen. Je weet hoe je omgaat met conflicten.

Belemmerende gedachten transformeer je tot ondersteunende gedachten. Aan het einde van de dag ben je niet langer bezig met terugkijken en spijt hebben. Je bent in staat om op de goede manier te verwoorden wat jij wel, zodat de boodschap ook overkomt op de ander. Je hebt meer zelfvertrouwen en bent weerbaarder. Je ervaart een prettige samenwerking met collega’s en bent zichtbaar als persoon.

De Assertiviteitstraining Utrecht | 3 fases

Spreek de dingen die je wilt zeggen vaker uit. Door te gaan kiezen voor wat jij werkelijk wilt, kom je beter in je vel te zitten en ervaar je meer rust in je hoofd. Door het bewust doorlopen van deze drie concrete fases, wordt je steeds beter in het besturen van je eigen leven.

Vooraf aan de training De training start met een telefonische intake. Daarnaast werk je een aantal situaties uit, waarin je meer voor jezelf zou willen opkomen. Hiermee ga tijdens de training aan de slag.

 Tijdens de training ga je aan de slag met wat voor jou belangrijk is als het gaat om grenzen stellen en jezelf uitspreken. Deze dagen zijn heel concreet. Uiteraard staan we stil bij jouw persoonlijke praktijksituatie en de obstakels waar je tegenaan loopt.

Zo krijg je met behulp van rollenspelen meer inzicht in je non-verbale communicatie en leer je op de juiste manier gebruik te maken van lichaamstaal. Je leert je assertieve vaardigheden te ontwikkelen en de kracht die je in je hebt om te zetten in zelfvertrouwen, zekerheid en assertiviteit. Aan het eind van dag heb je een stappenplan om mee aan de slag gaat. Je gaat hiermee de situatie blijvend verbeteren.

Na de training ga je aan de slag mét begeleiding. In de weken na de training ga je het geleerde toepassen in de praktijk. Je staat daarbij niet alleen. Er volgen 2 coaching gesprekken via Skype of telefonisch en vragen kun je ook altijd per mail stellen. Op deze manier krijg je de kans je het geleerde helemaal eigen te maken.

Inhoud Assertiviteitstraining Utrecht

 • Kennismaking
 • Assertief of niet?
 • Lichaamstaal inzetten
 • Sterk taalgebruik
 • Assertief handelen
 • Heldere nee
 • Vervelend gedrag bespreken
 • Feedback of kritiek geven
 • Stoppen met invullen
 • Lastige situaties oefenen
 • Actieplan bedenken

Voor wie is de Assertiviteitstraining Utrecht geschikt?

Wil jij assertiever communiceren? Wil je sterker staan in situaties waarin jouw wensen, mening en gevoelens verschillen van een ander? Wil je leren hoe je voor jezelf op kunt komen en ‘nee’ kunt zeggen? Wil jij meer zelfvertrouwen krijgen? Dan is de training assertiviteit er om jou verder te helpen!

Kom in Actie

Vind jij grenzen stellen en je wensen kenbaar maken ook zo moeilijk? Wil je graag assertiever kunnen communiceren en jezelf niet langer wegcijferen? Volg dan de Assertiviteitstraining Utrecht en zeg ‘JA’ tegen jezelf. Liever een andere locatie? Wij bieden deze training ook aan in Assertiviteitstraining Breda en Assertiviteitstraining Rotterdam.

Wil je graag meer verdieping en meer oefenen, kijk dan eens bij de meerdaagse Assertiviteitstraining!

Praktische Informatie

€ 399,00

(alle prijzen zijn exclusief BTW.)

Deze training is ook mogelijk als VIP-training (1-op-1) of als incompanytraining vanaf 3 personen. Je ontvangt na de training een certificaat. De maximale groepsgrootte is 6 deelnemers.

Klantervaringen

een zeer nuttige training gevolgd bij SPOTLIGHT die door gebruik van vele praktijk voorbeelden perfect aansluit bij mijn vakgebied. In plaats van ontzettend veel theoretische voorbeelden kreeg ik de mogelijkheid om persoonlijke cases in te brengen die bij de praktijk aansluiten. Ik heb een zeer leerzame cursus gevolgd, gegeven door een zeer vaardige trainer... Spotlight bedankt!!!

Dimitri Louwiesse

Hele zinvolle training , erg fijn dat dat deze cursus gegeven wordt in hele kleine groepjes van maximaal 3 cursisten waar door er voor iedereen veel tijd was voor persoonlijke begeleiding. Stress management sluit perfect aan op mijn werk situatie als zorg manager, ik ben er door deze cursus achter gekomen wat voor negatieve invloed stress veroorzaakt door mijzelf en wat voor invloed dit heeft op mezelf en andere collega’s in mijn werk omgeving…… en beter nog wat ik er aan kan doen om stress volle situaties te vermijden waardoor er veel meer rust komt voor iedereen die zicht in mijn werk omgeving bevind. De rust die ik door de cursus stress management persoonlijk ervaar is een verademing , ik had nooit gedacht dat stress zoveel invloed op mijn persoonlijke werk en mijn collega’s kon hebben. Spotlight bedankt voor de begeleiding in deze cursus, gegeven door een vakkundige trainer die de rust zelve is !!!!

Sacha Butler - Eerste medewerker zorg IG

Door de theorie aan de praktijk te koppelen werd het een praktische training. Ik doorzie beter wat er gebeurd en kan daarom inspelen. Ik heb nu vaker een goed gevoel en ben erg tevreden met het resultaat van deze training.

Corrie Bekkers - Schoonheidsspecialiste
Back To Top