skip to Main Content
Menu

Coaching Werkwijze | De weg van je huidige situatie naar je gewenste situatie

Waarom coaching? Het voordeel van een coaching traject is dat je gedurende langere tijd alle ruimte hebt om diep in te gaan op je specifieke persoonlijke leerdoelen. Het coaching traject bestaat uit meerdere gesprekken met daarnaast praktijkopdrachten. De gesprekken kunnen aangevuld worden met online coaching. Het is ook mogelijk om het hele coaching traject online te doen. Je brengt concrete situaties in en leert om hier op een andere manier naar te kijken en mee om te gaan.

De intake

Tijdens een vrijblijvende intake bespreken jij en de coach je vraag en de mogelijkheden. De intake is kosteloos. Als de vraag vanuit je werk komt, vormt deze organisatievraag het uitgangspunt. Het intakegesprek vindt dan plaats met de medewerker en de opdrachtgever samen.

Tijdens de intake krijg je uitleg over de werkwijze van Spotlight Training & Ontwikkeling. We bespreken samen de wederzijdse verwachtingen en inventariseren je persoonlijke leerdoelen.
Aan het eind van dit gesprek kijken we of er vertrouwen is om samen aan de slag te gaan. We maken afspraken over de duur van het coaching traject. Je ontvangt een offerte waarin de gewenste resultaten, het aantal gesprekken en de kosten vermeld staan.

Over het algemeen beslaat een coaching traject vijf tot tien gesprekken. Elke twee / drie weken vindt er een gesprek plaats. Deze gesprekken kunnen varieren van een tot 2 uur, afhankelijk van jouw wensen en mogelijkheden.

Tarieven: vraag onze tarieven op.

De coaching

Coaching is de weg die je loopt van je huidige situatie naar je gewenste situatie: Wat wil je en wat heb je nodig? Wat kun je doen om jouw gewenste resultaat te bereiken?
Tijdens de gesprekken stelt de coach verdiepende en verhelderende vragen. Waar nodig krijg je een confronterende spiegel voorgehouden. Zo krijg je meer zelfinzicht. Je leert anders tegen situaties aan te kijken en beseft wat jouw invloed is op je omgeving en andersom. Je overtuigingen en motieven worden duidelijk. Door deze inzichten ga je andere keuzes maken. Samen onderzoeken we mogelijke ideeën en oplossingen. We kunnen gebruikmaken van vragenlijsten, reflectie-oefeningen, opdrachten of rollenspelen.

Na elke bijeenkomst krijg je praktische opdrachten mee naar huis, zodat je ook in het dagelijkse leven kunt oefenen. De keer daarna bespreken we hoe deze opdrachten verliepen.

Wat we doen is afgestemd op jouw wensen. Als jij iets niet ziet zitten, doen we het niet. Wij maken gebruik van het brede palet aan methodieken die tot onze beschikking staan en kiezen daarbij voor de methode die op dat moment het beste bij jou past. Voorbeelden zijn: Motiverende Gespreksvoering, RET (Rationele Effectiviteits Training), Mindfulness, NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) en Oplossingsgericht Coachen.

De afsluiting

We sluiten de coaching af met een evaluatiegesprek. Heeft het opgeleverd wat je wilde? Wat wil je nog bereiken en hoe wil je daar verder aan werken? Ook tussendoor hebben we overleg over de voortgang en verwachtingen van het traject.

Andere Coaching vormen

Speedcoaching

Een of twee sessies voor als je even een kritisch, professioneel, luisterend oor nodig hebt en je niet meteen een heel traject wilt doorlopen. Bijvoorbeeld omdat je behoefte hebt aan feedback op een bepaald probleem of een actieplan wilt opstellen voor een specifiek doel.

Onderhoudsgesprekken

Een andere mogelijkheid is dat je onderhoudsgesprekken blijft volgen. Je kunt dit bijvoorbeeld twee of vier keer per jaar doen om jezelf scherp te houden op de onderwerpen waarop je gecoacht bent. Een verstandige keuze als je terugval wilt voorkomen.

Een coaching traject leidt tot:

 1. Bewustwording en persoonlijke groei
 2. Toename van zelfvertrouwen
 3. Exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden in werk en privé situaties.
Personal-coaching-breda

Direct aanmelden Personal Coaching:

Na aanmelding nemen we zo snel mogelijk contact met je op

  Voornaam *

  Achternaam *

  E-mailadres *

  Onderwerp *

  Bericht

  Ja, ik wil graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Spotlight Training & Ontwikkeling

  Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van vliegtuig.

  Back To Top