skip to Main Content
Menu
werkwijze-trainingen

Werkwijze Trainingen | Spotlight Training & ontwikkeling

Bij Spotlight Training & Ontwikkeling krijg je kwalitatief goede trainingen met uitgebreide service voor een lage prijs. Ook na de training begeleiden wij  je bij het werken aan jouw leerdoelen. De diverse trainingen zijn op elkaar afgestemde modules en in willekeurige volgorde te volgen. Zo kun je jouw eigen trainingspakket samenstellen en starten met wat voor jou het belangrijkste thema is.

Onze service bestaat uit:

 • Werken in kleine groepen met veel persoonlijke aandacht
 • Uitgebreid voortraject
 • Langdurige begeleiding na de training

Stap 1. De intake en kick-off

De training start met een telefonische intake. In een persoonlijk gesprek met de trainer bespreek je je beweegredenen en verwachtingen t.a.v. de training. Je eigen praktijkervaring vormt de basis van de training.

Je brengt in kaart welke situaties lastig voor je zijn en je bepaalt er jouw leerdoelen. Je wordt er uitgenodigd om voorbereidende oefeningen te doen. Het voordeel hiervan is dat je het op je eigen tijd en plek kunt doen. Zo kunnen we op de trainingsdag zelf alle tijd efficiënt besteden aan oefenen van vaardigheden en gedrag.

Stap 2. De training

Wij werken in de open inschrijftrainingen in kleine groepjes van maximaal zes personen. Hierdoor is er voor iedereen voldoende persoonlijke aandacht en is het zeker dat jouw specifieke leerdoel aan bod komt.

De groep en de trainer helpen je nieuwe inzichten te verkrijgen door je feedback te geven. Je leert effectiever te handelen en je krijgt inzicht in je eigen mogelijkheden, grenzen en kracht. Tijdens de training ga je praktisch aan de slag met je eigen leerdoelen en je concrete praktijksituatie. Het programma is zo opgezet dat je met en van elkaar leert.

De werkvormen zijn zeer afwisselend: theorie, praktijk- en groepsopdrachten en discussies worden steeds afgewisseld. Je leert vooral door te doen en van de feedback die je krijgt tijdens de verschillende oefeningen en opdrachten. Door het gedrag zelf te ervaren, herken je het beter en pas je effectief gedrag sneller toe. Je ontvangt een certificaat na afloop van de training.

Stap 3. Begeleiding na de training

Wij bieden je na de training een supportprogramma. Hierin kun je ondersteuning krijgen bij het in praktijk brengen van je leerdoelen. Het leren gaat dus door na de training.

 • Na de training maak je een actieplan en ga je aan de slag. Je doet een praktijkopdracht en deelt je ervaringen met mij. Met de feedback van de trainer kun je jouw gedrag en vaardigheden verder aanscherpen en verdiepen.
 • Na 1 maand en na 2 maanden wordt er een coachingsgesprek ingepland via de telefoon of skype. Uiteraard is het mogelijk om deze gesprekken te vervroegen, als je daar behoefte aan hebt. Vragen stellen kan ook altijd per mail.

Door de gerichte voorbereiding, de wisselwerking tussen training en praktijk en de tijd voor het oefenen van vaardigheden, behaal je jouw persoonlijke leerdoelen sneller en effectiever. Het trainingsresultaat is een intensieve en duurzame leerervaring.

Vrijblijvend contact opnemen

  Voornaam *

  Achternaam *

  E-mailadres *

  Onderwerp *

  Bericht

  Ja, ik wil graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Spotlight Training & Ontwikkeling

  Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van hart.

  Back To Top