skip to Main Content
Menu

Herken jij het probleem van ‘nee’ zeggen? Of althans dat het soms moeilijk is om ‘nee’ te zeggen. Vaak doe je dan dingen waar je eigenlijk geen zin hebt, maar jij voelt je een soort van verplicht. Of vind jij het lastig om jouw mening uit te spreken tegen jouw werkgever, partner of ouders? En wellicht vind je het sowieso lastig om jouw boodschap goed over te brengen?

Veel mensen kruipen terug in hun schulp, zodra ze weten dat een soort van confrontatie zit aan te komen. Toch is dit niet nodig. Een assertiviteitscursus kan jou bij deze communicatie problemen helpen.

Word meer assertief

Via een assertiviteitscursus of een cursus zelfvertrouwen kan je daadwerkelijk meer assertief worden. Of anders gezegd meer zelfvertrouwen krijgen. Een assertiviteitstraining kan jou helpen om niet meer tegen confrontaties of (moeilijke) gesprekken op te zien. Het is heel belangrijk om tijdens jouw leven in jezelf te geloven.

Sociale en communicatieve vaardigheden kan je leren door ze te oefenen, onder begeleiding van een professionele trainer of coach. Zodra je in de gaten krijgt tijdens de assertiviteitscursus wat assertief gedrag allemaal inhoudt, dan gaat deze herkenning jou helpen in het dagelijks leven.

Daag jezelf uit en leer door te oefenen

Een goede trainer zal alles aan jou uitleggen en praktijkoefeningen met jou doornemen. Door veel, heel veel te oefenen kan jij jouw zelfvertrouwen en communicatieve vaardigheden laten groeien en verbeteren. Vaak wordt de hulp ingeschakeld van trainingsacteurs, zo kunnen praktijksituaties uitgebeeld en geoefend worden.

Werk aan je eigen persoonlijke ontwikkeling, en daag jezelf uit door een cursus zelfvertrouwen te volgen. Natuurlijk is het eng, maar het kan je zoveel goeds brengen. En als je eenmaal de smaak te pakken hebt, dan zou een cursus communicatie een perfect vervolg zijn op een assertiviteitscursus.

Met de training Assertiviteit in 1 dag ga je snel aan de slag met de belangrijkste onderdelen van opkomen voor jezelf. In de driedaagse Assertiviteitstraining ga je de verdieping in en kan je meer oefenen met lastige praktijksituaties.

  Voornaam *

  Achternaam *

  E-mailadres *

  Onderwerp *

  Bericht

  Ja, ik wil graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Spotlight Training & Ontwikkeling

  Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van ster.

  Back To Top