skip to Main Content
Menu

Op bovenstaande vraag kan een heel uitgebreid antwoord gegeven worden, want onder ‘communicatie’ vallen een hele hoop zaken. Vaak denken we alleen aan de woorden die wij uitspreken of horen. Maar ook alle woorden die we lezen, en onze lichaamstaal en -houding zijn vormen van communicatie. Tijdens een cursus communicatie leer je over de verschillende soorten van communiceren.

Met behulp van diverse communicatieve vaardigheden leer jij welke manier het beste bij jou past, en bovendien welke methode je voor welke situatie de juiste is om te gebruiken.

Waarom is praten zo ingewikkeld?

Veel mensen zijn zich er niet eens van bewust dat er vele communicatieve vaardigheden bestaan en dat we deze kunnen leren. Bij een cursus communicatie komen ze allemaal aan bod en kan jij nadien met elk gesprek uit te voeten. We praten dagelijks vaak enorm veel, dus we communiceren elke dag. Vanaf kinds af aan leren wij te communiceren.

En toch zijn we er lang niet allemaal even goed in. Jij kan jezelf verbeteren door het volgen van een communicatietraining. Praten is ingewikkeld omdat wij allemaal unieke mensen zijn. Stuk voor stuk hebben we andere sociale vaardigheden geleerd van onze ouders.

Zelfvertrouwen is onderdeel van goede communicatie

Misschien klinkt het gek, maar zelfvertrouwen is echt een onderdeel van communicatie. Je kan gelijk merken of iemand zelfverzekerd is of niet in een gesprek. Ook hierin heeft onze opvoeding een belangrijke rol. Communicatieve vaardigheden en zelfvertrouwen hebben meer met elkaar te maken dan je misschien zou denken.

Indien je veel moeite hebt met het voeren van een goed gesprek, dan is het volgen van een assertiviteitscursus of een cursus zelfvertrouwen sterk aan te raden. Je kan dan als vervolgtraining voor een cursus communicatie kiezen. Geloven in jezelf en communicatieve vaardigheden helpen jou elke dag.

  Voornaam *

  Achternaam *

  E-mailadres *

  Onderwerp *

  Bericht

  Ja, ik wil graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Spotlight Training & Ontwikkeling

  Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van boom.

  Back To Top