skip to Main Content
Menu

Waarom een cursus communicatieve vaardigheden?

Omdat we allemaal willen communiceren, elke dag opnieuw. En wij willen hier dingen mee voor elkaar krijgen, dingen mee regelen, of zaken te verbeteren. Er bestaan talloze redenen waarom we communiceren.

Hierom bestaan er tig redenen om een cursus communicatieve vaardigheden te volgen. Dit is een training of cursus waar je iedere dag opnieuw plezier van zult hebben. Wie wil er nu niet meer plezier in zijn of haar leven? Wij wel in ieder geval.

Communiceren is makkelijk en moeilijk tegelijk

Gek hè? Klopt het bovenstaande kopje wel? Ja, wij denken van wel. We leren namelijk als kind al praten. Na al deze lessen van volwassenen kunnen wij zeggen dat we kunnen praten. Dit gaat over de woorden die we gebruiken om een boodschap te communiceren. Maar komt deze boodschap ook goed en duidelijk over?

Want het blijkt op veel punten in ons leven dat daadwerkelijk goed en effectieve praten lastig is. Of dit nu tijdens je studie is, op je werk of in een relatie met iemand. Altijd stoten we ergens een keer ons hoofd. We leren namelijk wel praten, maar we krijgen niets mee over de gesprekstechnieken die er bestaan om signalen op de juiste manier over te brengen.

Cursus communicatieve vaardigheden

Elke dag praten we, dit alleen al is reden genoeg om naar jouw vaardigheden in communicatie te kijken. Zet jezelf eens in de spotlight. Hoe vertel jij iets? Hoe leg jij dingen uit? En frustreer jij je wel eens aan iemand, omdat degene niet snapt wat je steeds probeert te vertellen?

Kijk dan eens naar je gesprekstechnieken en verdiep je in de verschillende mensen die er op de wereldbol rondlopen. Niet iedereen praat dezelfde taal, niet letterlijk, maar ook niet figuurlijk.

Overtuig mensen, leer de kracht van communicatie, wees zelfverzekerd over je boodschap, oefen met verschillende gesprekstechnieken om te praten, luister naar andermans signalen en weet hier op in te springen op het juiste moment. Het zijn zomaar wat redenen van een goede communicatie.

  Voornaam *

  Achternaam *

  E-mailadres *

  Onderwerp *

  Bericht

  Ja, ik wil graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Spotlight Training & Ontwikkeling

  Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van vrachtwagen.

  Back To Top