skip to Main Content
Menu

Wat is communicatie?

Snel heb ik even gekeken wat er op het favoriete Wikipedia staat over communicatie. Deze veelbekeken digitale encyclopedie schrijft het volgende over communicatie: “Het is een activiteit waarbij levende wezens betekenissen uitwisselen door op elkaars signalen te reageren”. Daarmee kunnen we dus wel stellen dat álle signalen die jij uitzendt van grote betekenis zijn, en hoe je deze boodschap het beste kan ‘vertellen’ leer je tijdens een training communicatieve vaardigheden.

Hoe beter je communiceert, hoe meer je voor elkaar krijgt

Communiceren doen wij allemaal, en elke dag. Toch is het niet gemakkelijk om dit goed te doen. Jij zal je bewust moeten worden van jouw communicatieve vaardigheden. Als je dit van jezelf weet, dan weet je sneller hoe het nog beter kan. Je staat in jouw leven tegenover verschillende persoonlijkheden en elk signaal wat je over wil brengen zal steeds een ander doel hebben. Effectieve gespreksvaardigheden kan je leren tijdens een communicatietraining.

Praten doe je niet zomaar

Je wil iemand overtuigen, je wil iemand verbeteren. Je wil altijd van alles met de woorden die je tegen een ander zegt. Besef je dat er vele gesprekstechnieken bestaan om de reden van jouw communicatie te ondersteunen. Zoals hierboven al genoemd. Praten doe je niet even zomaar, altijd is er een reden. Belangrijk of minder belangrijk. Door jouw vaardigheden te trainen wordt praten natuurlijker en effectiever.

Training communicatieve vaardigheden

Het gaat niet alleen over de woorden die je gebruikt, je lichaamshouding is tevens van belang. Jouw basisvaardigheden worden tijdens het trainen uitgebreid, en je zal een betere samenwerking kunnen aangaan met anderen. Je zal effectiever worden in de dingen die doet, met wie en waarom je ze ook doet. Je bekijkt naar je eigen manier van communiceren en naar die van anderen. Om terug te komen op de uitleg van Wikipedia: wij reageren op elkaars signalen. Zorg dat je de juiste signalen op de juiste manier weet te brengen door de juiste gesprekstechnieken in te zetten.

  Voornaam *

  Achternaam *

  E-mailadres *

  Onderwerp *

  Bericht

  Ja, ik wil graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Spotlight Training & Ontwikkeling

  Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van vlag.

  Back To Top