skip to Main Content
Menu

Overtuigend overkomen met je boodschap

Heb je dat ook wel eens dat je denkt dat je een duidelijke boodschap hebt overgebracht, maar dat je toch niet serieus wordt genomen? Dat mensen niet luisteren naar wat je gezegd hebt of zelfs gaan aandringen om je alsnog over te halen? Ik help je graag om je boodschap meer impact te geven en overtuigend over te komen.

Hoe je boodschap overkomt wordt niet alleen bepaald door wat je zegt. Even belangrijk is hoe je het zegt. Je kunt nog zulke goede woorden gebruiken, maar als je houding en je stem die woorden niet ondersteunen komt jouw boodschap niet aan.

Door duidelijk te praten, op de juiste manier oogcontact te maken en met een assertieve houding krijgt je boodschap meer impact. De ander zal dan sneller accepteren wat je zegt. Als deze duidelijkheid ontbreekt, gaat de ander aandringen omdat hij niet gelooft in wat jij zegt.

Goede gesprekstechnieken kunnen je helpen om  invloed te hebben. Weet jij hoe overtuigend jij jouw boodschap brengt? Wat is jouw houding? Hoe krachtig is je stem? Kijk je iemand recht aan of heb je de neiging om weg te kijken? Vraag eens feedback daarover aan de mensen om je heen en kijk wat je kan veranderen zodat jouw boodschap meer impact gaat krijgen.

Wil jij graag aan de slag met duidelijk communiceren? Kijk dan bij de training Assertiviteit of bij de training Effectief Communiceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top