skip to Main Content
Menu
Groeien Door De Kracht Van Liefde

Groeien door de kracht van liefde

Als je ergens van houdt, zal je alles geven wat je in je hebt. Passie wil nog wel eens verdwijnen, maar liefde wordt alleen maar sterker.

Liefde is de sterkste van al onze drijfveren. Andere drijfveren als het vermijden van straf en pijn, het zoeken naar beloning en genot en plichtsgevoel komen niet eens in de buurt van de kracht van liefde. Liefde haalt de aandacht weg bij jezelf en richt je aandacht op iets of iemand anders. Als je ergens veel van houdt, dan is diegene of datgene belangrijker dan jij zelf.

Voor wie of wat wil jij alles geven wat je in je hebt?

Ik ben wie ik ben

Als je veranderingen wilt aanbrengen in je leven, dan is het nodig om als persoon te veranderen. Sommige mensen hebben moeite met het idee dat je zelf zou moeten veranderen. Echter de overtuiging dat je bent wie je bent, zorgt ervoor dat je vast blijft houden aan ongezonde gedragspatronen. ‘Gewoon jezelf zijn’ is niets anders dan een samenspel van eigenschappen die je tot nu toe ontwikkeld hebt. Waarom zou dat alles zijn wat er in je zit? Waarom zou je daar tevreden mee moeten zijn?

Volgens psychologe Carol Dweck kan het geloven in een vaststaande identiteit persoonlijke groei in de weg staan. Je identiteit staat helemaal niet vast. Verandering gaat niet gebeuren als je niet de overtuiging hebt dat je kan groeien en veranderen. Dus zie dat wie je nu bent tot stand gekomen is door de ervaringen die je tot nu hebt meegemaakt. Nieuwe ervaringen zorgen ervoor dat je verandert en groeit.

Liefde zorgt ervoor dat je wilt veranderen in positieve richting.

Wordt de beste versie van jezelf

Als je veel van iemand houdt, dan wil je doen wat je kan voor die persoon. Je gaat bedenken wat jij kan doen om die ander gelukkig te maken. Je doet je best om mooie en speciale momenten voor de ander te creëren. Je bent niet bezig met hoe de ander jou gelukkig kan maken. Jouw valkuilen en tekortkomingen wil je aanpakken en zo groei je als mens. Natuurlijk gaat het hier niet om jezelf weggeven en over je grenzen heen gaan. Je vertrekt vanuit wie je bent en probeert om de beste versie van jezelf te worden.

Als je ergens in gelooft, dan zal je worden wie je moet zijn om dat ideaal uit te dragen. Je zal je door je huidige tekortkomingen niet tegen laten houden. Je ontwikkelt jezelf, leert nieuwe vaardigheden en ontmoet nieuwe mensen. Je gaat aan de slag en doet je best. Je probeert nieuwe dingen uit, waarbij je vast ook eens zal falen en voor gek zal staan. Dat geeft niets, dus zet door en wordt zo een beter mens.

Met de beste versie van jezelf maak je ook de wereld een beetje mooier

Mooiste manier van leven

Het gaat dus niet om jou. Grote denkers als Kierkegaard en Socrates geloofden dat liefde naar buiten gericht is. Een te grote focus op jezelf maakt dat je vast blijft zitten in je hoofd en je druk maakt over je angsten, in plaats van daarbuiten in de wereld mooie dingen te doen. Durf ik dat wel? Kan ik dat wel? Wat zullen ze wel niet van me denken en over me zeggen?

Vergeet jezelf en ga aan de slag. Wordt wie je moet zijn voor de mensen en idealen waar jij van houdt. Het is in de toewijding aan iets buiten jezelf dat ervoor zorgt jezelf gaat ontplooien en groeien. Dat je het durft om nieuwe dingen uit te proberen. Dat je zoekt naar oplossingen en mogelijkheden om dingen voor elkaar te krijgen. De kracht van liefde helpt je om bezig zijn met iets dat groter is dan jezelf en om jouw mooiste leven vorm te geven. Voor wat of wie wil jij de beste versie van jezelf zijn?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top