skip to Main Content
Menu
Terugkijken En Spijt Hebben Stopt Vandaag

Terugkijken en spijt hebben stopt vandaag

Wat een prachtige en ontroerende video over spijt hebben. De meeste mensen in deze video hadden spijt van dingen die ze niet gedaan hadden en in veel minder mate van dingen die ze gedaan hebben.

Spijt van niet creatief zijn

Dat herken ik wel. Ik vind het erg jammer dat ik zo weinig doe met mijn creatieve kant. Tekenen, werken met pastelkrijt, schilderen met olieverf. De afgelopen jaren heb ik daar niets mee gedaan. Zo af en toe heb ik gelukkig nog wel eens wat genaaid, alleen kan ook dat maanden achter elkaar stil liggen. Terwijl ik deze dingen zo heerlijk vind om te doen, ga ik er toch niet mee aan de slag.

Tijd verspillen

Waar heb ik dan wel mijn tijd aan besteed? Aan lezen en tv kijken. Soms heel prettig om te doen. Maar meestal ging ik dat doen, omdat ik dacht dat er geen energie was voor andere dingen. Terwijl juist als ik die leuke dingen ga doen, de energie vanzelf volgt. Ik ontspan me, kom in een flow terecht en voel me daarna zeer tevreden. Ook moe, maar zeer voldaan. Terwijl het lezen en tv kijken me helemaal niets oplevert. Ik verspil mijn tijd alleen maar en creëer geen mooie momenten en herinneringen om op terug te kijken.

Nieuwe start

Gelukkig kunnen we iedere dag besluiten om te stoppen met spijt hebben en aandacht te gaan geven aan de dingen die belangrijk zijn. Dus vandaag is mijn nieuwe begin om die dingen te doen die ik leuk vind en waar ik niet langer spijt van willen hebben dat ik ze niet doe. Ik omarm mijn passies en mijn dromen en geef ze de tijd en aandacht die ze verdienen.

Evalueer jezelf

Wil je eens kijken hoe je leven ervoor staat om zo meer grip op je leven krijgen? Vul dan deze evaluatie in voor jezelf. Je krijgt binnen een paar minuten een overzicht van waar jij nu staat en waar je heen wilt. Door even uit de waan van de dag te stappen en stil te staan bij de lange termijn kun je betere keuzes maken.

Dus investeer wat tijd in jezelf (10 minuten), want je kunt pas echt groeien als je weet waar je nu staat. Waar heb jij spijt van? Zijn dat dingen die je gedaan hebt of juist niet gedaan heb? 

Stip op de horizon

Als je weet waar je heen wilt, maak je makkelijker keuzes over hoe jij je tijd en energie wilt besteden. Er is een doel, een stip op de horizon, die je richting en kracht geeft. Dan komt een Ja of Nee van binnenuit en is vol overtuiging. Zodat er later geen spijt is over wat je niet gedaan hebt, want jij bent gegaan voor de belangrijke dingen. 

Kun je wel wat hulp gebruiken?  
In de driedaagse Assertiviteitstraining ontdek je wat jouw wensen, passies en doelen zijn en welke acties nodig zijn om daar meer mee bezig te zijn. Je krijgt ook inzicht in wat je valkuilen zijn, zodat je later geen spijt hebt van hoe jij je tijd hebt doorgebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top