skip to Main Content
Menu
Inspirerende Ideeën Om Je Woord Van Het Jaar Toe Te Passen

Inspirerende ideeën om je Woord van het Jaar toe te passen

Voor 2022 heb ik een woord gekozen om mijn intentie voor dit jaar neer te zetten. Mijn Woord van het Jaar helpt mij bij het nemen van beslissingen en houdt me gefocust op het creëren van de dingen waar ik naar verlang. Vandaag deel ik enkele ideeën met je om het Woord van het Jaar toe te passen.

Maak het woord tastbaarActie!

Kies een mooie foto en combineer dat met jouw Woord van het Jaar en print het uit. Schrijf het woord met woordkunst op een vel papier en hang het in je huis. Creëer kunst met jouw woord in gedachten. Of laat iets maken met jouw woord erop, bijvoorbeeld een armband op maat of een mok.

Versier je bulletjournal of je agenda met je Woord van het Jaarwoordkunst

Als je van schrijven houd, kan je jouw Woord van het Jaar op de voorkant van een bulletjournal schrijven. Daarnaast kan je ook regelmatig schrijven over je persoonlijke woord. Zoek of maak gerelateerde journaalprompts die je wilt gebruiken in 2022.

Hou je niet van schrijven, maar heb je een papieren agenda? Schrijf jouw woord bovenaan elke week of maand en wordt elke keer eraan herinnerd om dat woord in je gedachten te houden tijdens het plannen van je werkzaamheden en je afspraken.

Alleen een digitale agenda? Voeg het woord toe als een evenement op de eerste dag van je maand. Wat je ook doet, je wilt het Woord van het Jaar regelmatig fysiek zien voor het geval je je focus op het woord een beetje hebt laten gaan.

Creëer je eigen achtergrond voor telefoon en computer

Ontwerp je eigen achtergrond met jouw Woord van het Jaar met Adobe gratis software. Bijvoorbeeld voor op je telefoon, want bijna iedereen kijkt meerdere keren per dag op zijn telefoon. Of wat dacht je van een achtergrond voor op het bureaublad van je computer? Je kunt jezelf net zo goed herinneren aan iets positiefs terwijl je bezig bent.

Just do itMaandelijkse Quote

Zoek 12 quotes die passen bij je woord voor het jaar en laat je iedere maand door een andere quote inspireren Je kan deze in je bulletjournal schrijven, in je agenda zetten, met een foto combineren en ophangen in huis of op je telefoon of computer zetten als achtergrond.

Werk je levensgebieden uit

Stel jezelf de vraag: hoe kan ik (Woord van het Jaar) toepassen in 2022? Zet jouw woord in het midden van een vel papier, schrijf de verschillende levensgebieden er om heen en ga met die vraag aan de slag.

Denk aan relatie, familie en vrienden, vrije tijd, werk of studie, financieel, gezondheid, woonomgeving, persoonlijke ontwikkeling, mentaal/emotioneel, spiritueel,  je top 5 of top 10 doelen van dit jaar enzovoort.

Er komen vast genoeg ideeën naar boven over wat je kan doen om jouw woord toe te passen in al die gebieden. Dit kan je verder uitwerken door je eigen persoonlijke manifest te schrijven over hoe je het Woord van het Jaar in je leven gaat toepassen of door een visionboard te maken met bijpassende afbeeldingen en woorden.

Stel doelen en vraag jezelf bij het maken van doelen voor de week, de maand of het jaar af: helpt dit me met (Woord van het Jaar)? Als je met de juiste doelen kunt beginnen, ben je al een stuk op de goede weg.

Je kan ook al die ideeën in een woordenwolk zetten. Een Woordenwolk visualiseert en rangschikt woorden in verschillende afmetingen. Woorden die vaker voorkomen, krijgen meer aandacht doordat ze groter worden afgebeeld. Goede tools daarvoor zijn Wordclouds of Wordart.

collage woord van het jaar toepassenEen collage maken

Een ander leuk idee is het maken van een collage. Zoek naar passende afbeeldingen voor jouw Woord van het Jaar op Google. Het is heel eenvoudig om de afbeeldingen samen te voegen met behulp van de collagefunctie op PicMonkey of in Canva of door een app zoals Photogrid te gebruiken.

Zodra je jouw collage hebt gemaakt, kun je deze afdrukken en op verschillende plekken in huis ophangen. Je kan ook op Pinterest een bord voor je woord aanmaken.

Werk samen met een accountabilitypartner

Spreek met iemand af dat je elkaar gaat aansporen en bevragen over het toepassen van je Woord van het Jaar. Door regelmatig (denk aan 1 of 2 keer per maand) met je accountabilitypartner te reflecteren op wat je gedaan hebt, hou je elkaar scherp. Je kunt een herinnering instellen om te sms’en, chatten, snapchatten, enz. over je voortgang of meteen een afspraak inplannen om elkaar te (video)bellen. Wat voor jullie het beste werkt, zolang er maar continuïteit is in het reflecteren.

Evalueer elk kwartaal

motivatie woord van het jaar toepassenOm te kijken of je nog op de goede weg zit en of het woord nog wel bij je aansluit, kan je iedere drie maand evalueren over je Woord van het Jaar. Daar hoef je niet lang over te doen, 5 tot 10 minuten is meer dan genoeg. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Hoe voel ik me over mijn woord? Werk het nog steeds voor mij? (Als dat niet het geval is, kies dan een nieuw Woord van het Jaar).
  • Hoe heeft mijn Woord van het Jaar mijn leven/relaties/werk/zelf veranderd?
  • Heb ik dit kwartaal doelen gehaald?
  • Hoe wil ik het volgende kwartaal aan de slag met mijn Woord van het Jaar?
  • Welke doelen kan ik daarbij stellen?

Dus wat ga jij doen om je inspirerende Woord van het Jaar elke dag te gebruiken, het hele jaar door? Experimenteer en kijk wat bij jou past. Veel plezier met uitproberen!

Wil jij graag meer bewust kiezen voor dat wat je belangrijk vindt in plaats van dat je opgaat in de waan van de dag, kijk dan eens bij de driedaagse Assertiviteitstraining. Tijdens deze training ga je aan de slag met goed voor jezelf opkomen en grenzen stellen. Je krijgt grip op je beperkende gedachten en durft vaker dingen uit te proberen.

Door meer te kiezen voor wat jij werkelijk wilt, kom je steeds lekkerder in je vel te zitten. Je krijgt meer zelfvertrouwen en wordt zichtbaarder voor de mensen om je heen. Je gaat vaker Ja zeggen tegen jezelf en dat zorgt voor een leven dat je meer voldoening en energie geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top