skip to Main Content
Menu
Smile – 5 Redenen Om Meer Te Lachen

Smile – 5 redenen om meer te lachen

Lachen is gezond en kost niets. Of het nu een glimlach is of voluit lachen, lachen heeft een positieve invloed op jezelf en op de mensen om je heen. Ik geef je 5 redenen om je te overtuigen eens wat vaker te lachen.

1 Lach eens wat vaker om jezelf

vrolijke mensen zijn gezonderDoor humor te gebruiken kan je op een afstand naar jezelf, anderen en het leven kijken. Je relativeert problemen. Grote problemen blijken niet zo onoverkomelijk en een oplossing is sneller gevonden. Neem het leven eens wat minder serieus en lach eens wat vaker om jezelf. Je houdt niet op met lachen omdat je oud wordt, je wordt oud omdat je ophoudt met lachen!

2 Lachen is gezond

Daarnaast heeft het een positieve invloed op je immuunsysteem. Je bent minder vatbaar voor infecties en je bloedruk gaat ervan omlaag. Lachen zorgt ervoor dat je hersenen het ‘gelukshormoon’ endorfine afgeven. Dit hormoon heeft een kalmerende en pijnstillende werking. Je kan beter ontspannen en je vermindert stress. Het helpt tegen piekeren en slapeloze nachten.

3 Een lach maakt gelukkig

Daarnaast kom je door endorfine in een beter humeur. Normaal gesproken lachen we als we al in een prettige situatie zijn. Maar we kunnen ons brein voor de gek houden. Je vertelt je brein door te lachen dat je je helemaal niet verveeld, maar het juist naar je zin hebt. En je brein gelooft het en geeft endorfine af. Probeer het de volgende keer dat je jezelf verveeld of wat verdrietig voelt maar eens uit. Adem even diep in en uit en Lach!

een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

4 Goed humeur is aanstekelijk

Een goed humeur is aanstekelijk voor je omgeving. Echter een slecht humeur is dat ook. Je beïnvloedt jouw omgeving met wat jij uitstraalt en andersom ook. Jij wordt door de mensen in jouw omgeving beïnvloedt. Het is makkelijker om het slecht humeur van een ander van je af te laten glijden als je zelf in een beter humeur bent. Dat wat aandacht krijgt groeit. Richt je aandacht op het positieve, lach en je goede humeur komt tevoorschijn.

Met lachen maak je een betere indruk5 Met lachen maak je een betere indruk

In een kamer vol vreemde mensen is het soms lastig om je op je gemak te voelen en contact te maken. Mensen voelen zich eerder aangetrokken tot lachende mensen dan tot mensen die serieus of ongemakkelijk kijken. Door te glimlachen creëer je een open en vriendelijke uitstraling en trek je mensen naar je toe. Je komt zelfverzekerder over en voelt je ook zo. Zo versterk je weer jouw positieve uitstraling en kom je makkelijker benaderbaar over op anderen. Contact maken en netwerken wordt zo leuker voor jezelf en je helpt ook de ander om meer op zijn gemak te zijn.

Lachen kost niks en geeft veel. Want een glimlach is zo gegeven, maar laat een blijvende indruk achter. Zoek het absurde in je situatie, relativeer en wordt creatief. Lachen zorgt ervoor dat jij je gelukkig voelt en het heeft een positief effect op de mensen om je heen. Dus lach voluit en krijg eens lekker de slappe lach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top