skip to Main Content
Menu
Van Droom Naar Werkelijkheid Met Uitstellen En Opstaan

Van droom naar werkelijkheid met uitstellen en opstaan

Deze week ben ik gestart met mijn eigen bedrijf Spotlight Training & Ontwikkeling. Een week waarin ik heel trots ben op wat ik in de wereld aan het neerzetten ben en op wat ik afgelopen maanden heb gedaan ter voorbereiding. Maar het ging niet allemaal vanzelf. Door het uitstellen van de dingen die ik lastig vond om te doen, maakte ik het mezelf erg moeilijk. Ik had regelmatig de bibbers en werd  geconfronteerd met mijn angsten en twijfels. Gelukkig waren ook momenten waarin ik met tranen in mijn ogen zat, diep geraakt door de dingen die ik aangereikt kreeg.

Loopbaanonderzoek

Nadat eind 2014 mijn vorige baan ophield, was ik toe aan een pas op de plaats. Het was tijd om te onderzoeken wat ik wilde doen qua werk en op welke manier ik dat wilde doen. Om te kijken wat mogelijk was in loondienst en of ik eigenlijk nog wel voor een baas wilde werken. In mijn laatste banen botste ik namelijk nogal eens met hoe de dingen gedaan werden en hoe ik ze graag wilde doen.

Begin 2015 werd steeds duidelijker dat ik droomde van een eigen trainingsbureau. Deze dromen ben ik uitgebreid gaan onderzoeken. Wat wil ik dan doen? Waar ben ik goed in? Met welke mensen wil ik het liefst werken? Hoe ziet mijn ideale baan eruit?

Trainingen Persoonlijke Effectiviteit

Na een paar maanden had ik een businessplan klaar met daarin het wat en hoe uitgewerkt. Ik wil trainingen geven en mensen coachen rondom het vergroten van hun persoonlijke effectiviteit op het werk. Iets waar ik een expert in ben, aangezien ik daar zelf ook jarenlang en in diverse banen mee heb geworsteld.

Ik wist waar ik wilde en ging aan de slag met de voorbereidingen om mijn droom te realiseren. Maar ondertussen werd ik bestook door al mijn twijfels en onzekerheden. Kan ik wel een eigen bedrijf runnen? Ben ik daar wel goed genoeg voor? Kan ik mijn deelnemers wel geven wat ze nodig hebben om stappen te kunnen maken? Hoe ga ik aan deelnemers en opdrachten komen? Kan ik hier genoeg mee verdienen om een goed inkomen te hebben? Enzovoort, enzovoort.

Uitstellen en vluchten

Mijn gedachten en overtuigingen wisten mij regelmatig slapeloze nachten te bezorgen. Ook zorgden deze belemmerende gedachten ervoor dat ik belangrijke dingen niet deed en juist ging uitstellen. Zeker de werkzaamheden die ik lastig vond of me onbekend waren. In plaats daarvan besteedde ik mijn tijd aan allerlei onbelangrijke bezigheden. Alles om me maar af te leiden van het onbekende en moeilijke.

Ondertussen kwam mijn startdatum steeds dichterbij en liep de druk steeds verder op. Er was nog zoveel te doen om te kunnen starten begin december.

Dit proces van toegeven aan mijn twijfels en onzekerheid en daardoor uitstellen van onbekende en lastige taken was helaas niets nieuws. In mijn leven heb ik hier al regelmatig mee te maken gehad. Echter heb ik ook al vaak dit patroon doorbroken om te gaan voor wat ik werkelijk wilde. Het werd tijd om grip te krijgen op mijn gedachten en mezelf te motiveren.

Focus en motivatie

Iedere keer als ik merkte dat ik in mijn valkuil van twijfel en uitstellen terecht kwam, maakte ik verbinding met mijn droom. Met dat wat belangrijk voor me was en wat ik graag wilde doen in mijn leven. Door mezelf hierop te focussen kreeg ik de motivatie om aan de slag te gaan met de dingen die ik lastig vond. Niet langer meer uitstellen, maar doen!

De komende maanden zal ik vast nog regelmatig te maken krijgen met nieuwe uitdagingen. Wil ik een succes maken van Spotlight Training & Ontwikkeling, dan is het uitstellen en ontwijken van lastige dingen geen optie. Vastberaden ga ik mijn droom achterna en maak ik hem werkelijkheid.

Ik ben heel benieuwd hoe jij omgaat met jouw twijfels en onzekerheden. Wat ga jij dan doen als het moeilijk wordt? En hoe doorbreek jij dit zodat je aan de slag gaat met wat belangrijk is? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achter laat hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top