skip to Main Content
Menu
5 Tips Om Een Blue Monday Te Voorkomen

5 tips om een Blue Monday te voorkomen

Komende maandag is het weer Blue Monday. Volgens onderzoekers de meest deprimerende dag van het jaar. Waar wordt dat nou door veroorzaakt dat en hoe kom je deze dag wat beter door? Hier heb ik 5 tips voor je om een Blue Monday te voorkomen.

1 Maak het samen gezellig

De feestdagen zijn voorbij en de gezelligheid van kerst en oud en nieuw lijkt al weer lang geleden. Daarnaast heeft de dure decembermaand je bankrekening flink geplunderd. Zit niet bij de pakken neer en maak het gezellig in huis. Nodig vrienden uit om te borrelen of te eten. Geniet van een goed gesprek en samenzijn. Dat hoeft niet veel te kosten, maar is erg gezellig. Daarnaast is het einde van de maand al weer in zicht, dus je salaris komt eraan.

2 Zoek het licht op

Een andere reden voor het deprimerende gevoel, is dat het koud, nat en somber buiten is en wat duurt het nog lang voor het eindelijk lente is. Dat is waar, maar er zijn toch ook genoeg zonnige momenten. Dus kleed je warm aan en ga even lekker in de zon staan of lopen. Daarnaast is het buiten ook genieten met die prachtige dramatische luchten en schitterend licht. Genoeg gelegenheden om even een foto te maken. En zoals Boudewijn de Groot al zong in Avond: ‘Laat buiten de stormwind nu maar razen, want binnen is het warm en licht en goed’. Steek lekker kaarsen aan, zet mooie muziek op en kruip lekker op de bank met een goed boek. Geniet van het samenzijn met je partner en je kinderen.

3 Maak goede voornemens haalbaar

Hoe gaat het met jouw goede voornemens? Mislukt zoals bij de meeste mensen of ben je goed bezig en kom je er wel? Het mooie van goede voornemens is dat je altijd op nieuw kan beginnen. Kijk nog eens naar je doel, waar wil je naar toe? Wellicht kan je jouw doel wat kleiner maken met mini habits, waardoor de kans veel groter wordt dat je het wel volhoudt. En kijk ook eens naar wat je de afgelopen maand bereikt hebt. Waar ben je trots op of heb je complimenten over gekregen?

4 Maak er een leuke dag van

En met die Blue Monday is ook het weer maandag vandaag. De dag na het weekend, de dag dat je weer moet gaan werken. Voor je het weet is de dag voorbij en is het avond. Doe vanavond eens iets wat je leuk vindt en energie geeft. Blijf niet zitten balen op de bank, maar maak er wat van. Spreek af, ga sporten of kijk een leuke film. Verwen jezelf vandaag en neem lekker een paar uit vrij.

5 Trek er op uit

De lente en lijkt nu nog ver weg. De zomervakantie nog veel verder.  Maar je hoeft zo lang helemaal niet te wachten met lekker op stap te gaan. Ga aan de slag om iets leuk in te plannen voor een van de komend weekenden. Bezoek een leuke stad, ga naar het strand om uit te waaien of naar het theater of museum. Leuke dingen genoeg om uit te kiezen, lijkt me zo. In de voorbereiding zit al veel plezier en je hebt wat leuks om naar uit te kijken en te doen. Voor je het weet is het lente en kunnen we weer heerlijk buiten op het terras zitten.

Tot slot

Wat is jouw grootste uitdaging als het gaat om lekker in je vel zitten? Wil je hier graag eens met mij over sparren? Enkele keren per maand heb ik ruimte voor een gratis Inspiratiegesprek aan. Ik nodig je uit om contact met mij op te nemen via info@spotlighttraining.nl.

Ik ben nieuwsgierig of een van mijn tips jou heeft geholpen om Blue Monday beter door te komen. Misschien heb je een mooie aanvulling. Deel je die hieronder met mij?

Lekker in je vel zitten heeft te maken met Zelfvertrouwen en Assertiviteit. Wil jij leren om assertiever te zijn en daardoor lekkerder in je vel te zitten, kijk dan eens bij onze trainingen  Assertiviteit in 1 dag en de driedaagse Assertiviteitstraining.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top